Neki novi Vošini klinci - pet potpisa na "Karađorđu" i to je tek početak

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 01.04.2021.
09:21
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Voša želi da gradi tim oko polaznika svoje omladinske škole.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina potpisao je ugovore sa petoricom igrača iz svoje omladinske škole.

U pitanju su igrači rođeni 2004. godine, a to su kapiten Miloš Popović, štoper Luka Drobnjak, vezni igrači Vanja Apostolovski i Lukijan Abadžija, te napadač Mihailo Ivanović.

Predsednik „stare dame“ Dragoljub Samardžić istakao je značaj njihovih potpisa kao potvrdu nove politike Vojvodine da će u budućnosti oslonac prvog tima biti upravo omladinska škola.

"Naš plan je da u narednim godinama što više mladih igrača potpiše profesionalne ugovore. Cilj naše politike je da nijedan mladi igrač ne ode da potraži profesionalni ugovor u nekom drugom klubu, već da dobije šansu da se dokaže u svom, jer smatramo da je Vojvodina pravo mesto za njih. Još jednom, našim novim profesionalcima želim mnogo sreće u nastavku karijere", rekao je Samardžić, a prenosi sajt kluba.

Sportski direktor Milan Kosanović takođe je podvukao značaj promocije mladih igrača.

"Ubeđen sam da će ova generacija 2004 doneti još mnogo prvotimaca. To je generacija od koje Vojvodina u budućnosti mnogo očekuje. Današnji potpisi su samo uvertira u naš plan da profesionalne ugovore dobije što više igrača.Želim da ovi potpisi budu nagrada za dobar i vredan trud. Posebno sam ponosan na to što su danas potpisali ugovore tri vezna igrača, što znači da Vojvodina u budućnosti ima prave naslednike za Drinčića i ostale veziste u prvom timu. Očekujem da već posle ove sezone pojedini među njima budu na pripremama sa prvim timom, a zašto da ne i debituju u narednoj sezoni", naglasio je Milan Kosanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke