Nema fudbala na vreme u Srbiji? Sudije "sviraju sa zakašnjenjem"?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.09.2018.
09:54
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Da li je pretnjama Nenadu Đokiću kap prelila čašu?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Predstojeće utakmice 10. kola Super lige Srbije mogle bi da počnu sa pet minuta zakašnjenja ukoliko ideja fudbalskih arbitara bude sprovedena u delo.

Čitava sudijska organizacija našla se ponovo na udaru nakon 158. "večitog" derbija, a najviše je to osetio Nenad Đokić koji je signalizirao Danilu Grujiću da je lopta prešla gol liniju nakon udarca Ričmonda Boaćija.

"Sudije imaju nameru da počnu štrajk. Oni su odavno svesni kakvu reputaciju imaju među svim klubovima Superlige i da se to prenosi na publiku, na obične ljude s kojima se sreću na ulici. Kap koja je prelila čašu su pretnje koje je dobio Nenad Đokić", navodi izvor dnevnog lista "Informer".

Otuda i ideja da se petominutnim kašnjenjem početka utakmica 10. kola Super lige skrene pažnja na položaj sudija, ali nije izvesno da će do štrajka doći.

Deo sudija smatra da je bolje da se problemi rešavaju u okviru institucija FS Srbije, pa ostaje da se vidi kakva će biti konačna odluka fudbalskih arbitara.

Predsednik Sudijske komisije FSS Zoran Petrović osudio je pretnje upućene Nenadu Đokiću i konstatovao da su one odraz sportske nekulture u Srbiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ИступањеЈединоРешење
Thursday, 27.09.2018
23:02

Kolina nije nista rekao o zvezdinom golu, to je izmisljeno.

avatar
Man united
Thursday, 27.09.2018
13:31

Одлично, само ви крените у штрајк. Таман да се стране судије ангажују на ваше место. И мирна Босна.

avatar
ИступањеЈединоРешење
Thursday, 27.09.2018
13:21

A da li je normalno da on onako preti da ima ko njega da osveti? I to bi bio posao za tuzilastvo u normalnim drzavama.

avatar
Man.United99
Saturday, 29.09.2018
12:21

Apsolutno sam za to da se sudije zaštite, ali ovakvu izjavu ne smije da da jedan sudija. Ako je pokrenut postupak protiv Mrkele i Stojkovića i protiv njega treba sigurno. Ako je imao prijetnje neka prijavi policiji a ne da priheti preko medija

avatar
ИступањеЈединоРешење
Saturday, 29.09.2018
14:02
avatar
indosrbija
Thursday, 27.09.2018
13:13

losi im cevapcici kod buce

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 27.09.2018
12:16

Svi dobro znamo da pritisak na sudije ne vrse svi klubovi, nego samo jedan koji je u vreme vladavine jednog Predsednika FSS titule osvajao zahvaljujuci nekim ljudima iz senke. Sad ga hvata strah kad vidi da se tako vise ne moze i da sad moraju gledati dominaciju jednog drugog mnogo veceg kluba.

avatar
BloodY RippeR
Thursday, 27.09.2018
11:48

Same su krive jer posle svakog kola min 3-4 kluba se zale da su drasticno ostecena,i obicno su u pravu. A kad imas takve sudije to utice i na samu igru u toku utakmice gde igraci dobiju nepotrebne zute zbog prigovora zatim mora da pazi na startove da nedobije i nepotrebni crveni jer ako sudija vec dodeljuje zuti igracu kad je upravu mozes misliti kako je lako dati i crveni tom istom kad nije u pravu. Znaci nama sudije skoro pola kola upropaste i posle jos oce i da strajkuju.

avatar
bagra
Thursday, 27.09.2018
11:38

Pa malo bolje sudite i to je to. Svako kolo se neko zali na sudjenje, sto znaci vrv je do sudija ili su svi ostali ludi. Na stranu derbi i to, ali utakmica javor radnicki nis od pre sezonu ili dve, majko moja kako je ukrao covek i svirao 2 penala za nis. Sramota.

avatar
noxovac
Thursday, 27.09.2018
11:20

Pa naucite da sudite pa necete imati reputaciju.

avatar
GrobariJug
Thursday, 27.09.2018
11:15

Pa kad ne znaju da sude ni ne treba da sude..

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 27.09.2018
10:58

A kad su uzimali po 10000e onda su bili dobri. Lepo rece B.Radovanovic. Nema vise toleta sad samo gorke suze.

avatar
magister
Thursday, 27.09.2018
10:52

Fudbalski sudija vs sudija u drugom sportu: ni u jednom drugom sportu sudija se ne bavi merenjem vremena, usput, ni u jednom drugom sportu vreme se ne meri od oka pa da oni kojima ide na ruku odugovlače, kradu vreme (od igre i od publike), u skoro svim drugim sportovima koriste se dostignuća moderne tehnologije, time se skida teret sa sudije. To su dva bitna elementa, koja sudijsko trenutno uverenje, samim tim moguću grešku, čine bitnim, nekad odlučujućim faktorom koji meč može učiniti neregularnim. Zašto sudije ne traže uvođenje VAR-a? Zašto sudije ne predlože da se uvede institucija merioca vremena i da se igra - efektivno, a ne da se od gledalaca koji plate karte - krade vreme? Dodao bih još: u svim drugim grupnim sportovima (košarka, rukomet, odbojka, hokej, vaterpolo, ragbi, američki fudbal, bejzbol, kriket) igrači mogu da se menjaju skoro bez ograničenja, da se povuku s terena pa da se vrate. To obezbeđuje dinamiku igre, čuva igrače od povreda i čini da mogu da imaju duže karijere, jer mogu da odigraju i samo odlučujuće trenutke, na primer, ako za više nemaju snage. Zašto se svi ne založe za uvođenje pravila koja su se na svim drugim sportovima pokazala pozitivnim - u fudbal? Naravno, svako od tih pravila bi imalo i nekih negativnih strana, ali su one zanemarljive u odnosu na pozitivne. Umesto toga, razmišlja se o promenama koje zaista bitno utiču na način igre, kao na primer da se ukine ofsajd, koji omogućava taktički način odbrane specifičnost igre, kao i da se uvede izvođenje auta nogom, što takođe bitno menja samu igru. Možda bi i te izmene bile pozitivne i unele dodatnu dinamiku, ali one su neuporedivo drastičnije i zadiru u igru, dok ova o kojima sam govorio čine istu igru samo organizovanom na bolji način, zanimljivijom za gledaoce, lakšom za suđenje, bezbednijom i dugovečnijom za igrače.

avatar
Man.United99
Thursday, 27.09.2018
11:53

To su stvari za Fifu i nemaju veze s nasim savezom i sudijama

avatar
Čeki
Saturday, 29.09.2018
02:46

Druze, on i prica na medjunarodnom planu :D

avatar
Sladjan Radisavljevic
Thursday, 27.09.2018
12:54

Slažem se sa svime sem sa neograničenim izmenenama, to malo pokazuje ko je fizički spremniji i jači na tom polju. Vreme bih baš volio da se meri kao u košarci i naravno var tehnologija i challenge (svaka ekipa da ima 1 po poluvremenu).

avatar
Partibrejker
Thursday, 27.09.2018
10:08

Super.Pa onda lepo strane sudije(kada kažem strane ne mislim na bugare,crnogorce i sl)

avatar
Man.United99
Thursday, 27.09.2018
11:52

Koje strane sudije? Kad je nas klub izgubio u evropskim utakmicama a da navijaci nisu imali zamjerke na sudjenje? Sta je Kolina rekao za Zvezdin gol? Ili ni on nezna nista? Ne postoji sudija, ne postoji VAR koji bi zadovoljio nase navijace. Niko od nas nezna pravila nego ih tumaci na svoj nacin. Uostalom imali smo Briha na SP imali smo VAR pa sta je bilo

avatar
Man.United99
Thursday, 27.09.2018
22:45

Nisi odgovorio koje strane sudije,

avatar
Partibrejker
Thursday, 27.09.2018
20:33

Kolina nije ništa rekao za "gol".Izmišljotina.