Nemanji Matiću stigao odgovor iz Partizana!

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.12.2023.
18:39
Izvor: Sportske.net, Kurir

Nije se dugo čekalo.

STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Poput Nemanje Vidića koji je pre nekoliko dana uzburkao fudbalsku javnost govoreći o selektoru Draganu Stojkoviću i njegovim primanjima na mestu selektora, i Nemanja Matić je svojom najnovijom izjavom izazvao veliku pažnju.

Odgovarajući na pitanje šta bi poručio mlađem sebi, Nemanja Matić je u razgovoru za "Yu planet" iznenadio odgovorom:

"Nemoj da ideš u Zvezdu i Partizan. Mislim da sam gubio vreme tamo, a ništa me nisu naučili. Sve što su nas tamo učili, bilo je pogrešno. Kada sam otišao na neki ozbiljniji nivo, sve su me učili kontra. Onda sam seo i razmišljao da li je to moguće…'', rekao je pored ostalog Matić u tom razgovoru.

Prva reakcija na ovu njegovu izjavu stigla je iz Partizana, konkretno od Đorđija Ćetkovića, trenera u omladinskoj školi kluba iz Humske.

On se uopšte ne slaže sa Matićem kada je ova tema u pitanju.

''Zna se kakve su škole fudbala Partizan i Zvezda i kakvi talenti izlaze iz tih akademija. Bez lažne skromnosti, mogu reći da su to dve najbolje škole fudbala u Evropi. To što je rekao Nemanja Matić je njegovo mišljenje. Ima čovek pravo da kaže šta misli. Ko je u pravu, pokažu rezultati. Pogledajte samo produkciju igrača iz Partizana i Zvezde na top nivou u Evropi i srpskoj reprezentaciji.

Da li je Matića neko naučio, ili nije... Bio sam igrač, razmišljao sam u jednom trenutku da me treneri nisu naučili... Sada kada sam trener, mogu slobodno da kažem da, možda ja nisam hteo da slušam trenere. Shvatam da sam ja bio taj koji je grešio. Gledam na celu tu situaciju iz ove pozicije. 

Pazite, igrač misli na sebe, a trener mora da razmišlja o svemu. Mislim da Nemanja sve što je naveo ne kaže zlonamerno, fali mu da uđe u sistem rada omladinske škole. Da vidi, da fudbal nije tako jednostavan kad se gleda sa strane. Sve je to mnogo kompleksnije'', objašnjava Ćetković u razgovoru za ''Kurir''.

Tu se nije zaustavio, već je izneo i jednu svoju pretpostavku govoreći o Matićevom fudbalskom razvoju.

''Verujte mi, za razvoj fudbalera ima nešto i do igrača. Neki kasno upiju, neki se ne razviju na vreme, pa učine to kasnije... Možda nivo talenta Nemanje Matića nije prihvatao neke stvari u određenom životnom periodu, pa je kasnije uspeo sve to da probije. Ne verujem da ga ništa nisu naučili u Srbiji, odnosno u Zvezdi i Partizanu.

Večiti rivali su giganti srpskog i evropskog fudbala. Da ne pričam u prazno, već činjenicama, a one pokazuju da Partizan i Zvezda u omladinskim kategorijama osvajaju jake turnire u inostranstvu u direktnim okršajima sa najboljim klubovima Evrope. Zato sam siguran da se u Srbiji dobro radi sa decom. Naravno, uvek može bolje!'', zaključio je Ćetković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke