Nemoć Nišlija, Zvezda može polako da hladi šampanjac!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.04.2019.
19:56
Izvor: Sportske.net

Šampionska trka gotova već na startu plej-ofa?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su, po svoj prilici ključni korak ka odbrani šampionske titule.

Oni su večeras pred svojim navijačima ubedljivo savladali ekipu niškog Radničkog, jedninog konkurenta u trci za titulu, rezultatom 3:0, pa sada na vrhu tabele imaju sedam bodova prednosti u odnosu na večerašnjeg rivala.

Prvo poluvreme obeležili su jedanaesterci, ali i još par spornih situacija.

Prva je viđena već u petom minutu, kada je Rodić bio u prodoru, na kraju je pao u kaznenom prostoru gostiju posle starta golmana Ristića, ali se sudija Novak Simović nije oglasio.

Na isti način je reagovao arbitar i kada je lopta pogodila Jovičića u ruku u kaznenom prostoru Radničkog, kao i u 19. minutu, kada je Boaći smatrao da je lopta u šesnaestercu Radničkog pogodila jednog igrača u ruku.

Ali, u 22. minutu penal za Zvezdu.

Stojković je izveo aut, lopte je došla do Jovančića koji pada u kaznenom prostoru Radničkog posle kontakta sa protivnilkim fudbalerom i sudija Simović ovog puta pokazuje na belu tačku.

Siguran realizator penala bio je Ričmond Boaći, Zvezda je tada povela sa 1:0.

Tri minuta kasnije Radnički je mogao do izjednačenja, kada je Crnomarković odlično šutirao posle kornera, ali je Zvezdin golman Milan Borjan još bolje reagovao.

Na kraju prvog poluvremena još jedan jedanaesterac za Crvenu zvezdu, ovog puta ništa nije bilo sporno. Marin je krenuo u solo prodor, ušao u kazneni prostor gde ga je oborio golman Ristić i sudija je po drugi put pokazao na belu tačku.

Sada je jedanaesterac izveo El Fardu Ben, precizno i samouvereno kao i Boaći, pa je Zvezda na odmor otišla sa dva gola prednosti - 2:0.

A tek što je počelo drugo poluvreme, Boaći je stavio tačku na ovaj meč. Bila je to njegova odlična saradnja sa Benom, koji ga je pravovremeno uposlio, Boaći je pobegao svojim čuvarima i na kraju rutinski savladao Ristića - 3:0.

Posle ovog gola sve je bilo jasno, i jedni i drugi su jedva čekali kraj utakmice, a Mirko Ivanić je u 60. minutu propustio priliku da Zvezdinu pobedu učini još ubedljivijom.

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Rodić – Jovičić, Jovančić (Čaušić od 84.) – Ben, Marin, Ivanić (od 61. Simić) – Boaći (od 74. Pavkov).

Radnički: Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević – Bondarenko (od 66. Jovanović), Drinčić – Kojašević (od 55. Stojanović), Grbić, Ranđelović (od 59. Petrović) – Haskić
.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
-----

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

58 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 15.04.2019
14:41

Ne razumem zbog cega neki "poznavaoci" fudbala diskutuju o nedosudjenom penalu za Radnicki kad se na snimku lepo vidi da je ruka Zvezdinog igraca u prirodnom polozaju i da nije bilo namere igranja rukom. To nije bilo ni P od penala, a neki treba malo da nauce neka sudijska pravilma pre nego sto dodju na vesti o Zvezdi da prodaju svoja licna ubedjenja.

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 15.04.2019
12:50

A sta cemo sa partizanovih 6 ukradenih titula u ovom veku?

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 14.04.2019
15:36

Qrpski sampion pobede slavi i bez poteskoca put ka novoj tituli pravi.

avatar
dejanera2
Sunday, 14.04.2019
09:10

Ajmo redom:
1.Penal nad Rodicem ne postoji. Razlog je taj sto Rodic stize prvi do lopte ali sutira na gol tako da se to sto ga golman Radnickog obara nije relevantno za samu akciju.
2. Penal za Radnicki ne postoji! Kod igranja rukom presudna je namera odnosno da li lopta udara u ruku ili ruka udara loptu. Jovicic pokusava da udje u blok Kojasevicu a lopta ga pogadja u ruku, i to desnu koja je bila iza tela, a sam Jovicic ne pokazuje nikakvu nameru da odigra rukom.
3. Jos dva penala koje su trazili igraci Zvezde (Ben i Boaci) ne postoje. Igrac Radnickog odnosi loptu iako je Ben u boljoj poziciji a Boacijev sut pogadja igraca Radnickog u grudi a ne u ruku a cak i da ga pogadja u ruku bila bi ista situacija kao u slucaju penala koji je Radnicki trazio.
4. Penal za Zvezdu u 23 minutu POSTOJI i opravdano je dosudjen. Ocigledno saplitanje! Bez namere i bez potrebe ali se dogodilo!
5. Penal za Zvezdu u 45-om minutu POSTOJI i opravdano je dosudjen!
Marin stize do lopte pre golmana Radnickog! Najklasicniji primer penala golmana nad igracem! Razlika izmedju situacije sa Rodicem i ove je ta sto Marin pomera loptu samo toliko koliko je potrebno da predribla golmana a Rodic sutira!
6. Gol Boacija za 3-0 je NEREGULARAN! Boaci je u ofsajdu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 14.04.2019
14:31

A ne, kod igranja rukom se gleda i da li tim igranjem igrac zauzima vecu povrsinu od uobicajene, odnosno, da li dolazi do povecanje zapremine (ipak je red o 3D, ne samo o 2D)- prema tome, neozbiljni su pokusaji da se opravda ta odluka. Nije tacno da nije bio penal za Radnicki i nije tacno da je bilo saplitanja kod prvog penala, mozda je bilo guranja sa ledja, ali, prestrogo je za to penal da se svira. Inace, ono sa Rodicem (nije sutnuo NA GOL) u teoriji svakako jeste prekrsaj, ali, tacno je isto i da dobar deo sudija u takvim i slicnim situacijama samo odmahuje rukom tj.. pokazuje da se igra dalje nastavi...

avatar
dejanera2
Sunday, 14.04.2019
21:15

U pravilu 12 (prekršaji i nesportska ponašanja) pravila fudbalske igre između ostalog je navedeno da će biti dosuđen direktan slobodan udarac u korist protivničke ekipe ukoliko igrač „namerno dodirne loptu rukom (osim vratara u svom kaznenom prostoru)“. Ova formulacija u sebi krije koliko jasnoće, isto toliko i opasnosti da se može u presuđivanju ovakvog prekršaja pogrešiti. Opasnost leži u prvom delu formulacije a oličena je u reči „namerno“. To drugim rečima znači da svako igranje rukom nije kažnjivo, već će biti kažnjeno samo ono igranje rukom koje u svojoj osnovi ima nameru. Reč namera znači: „smišljeno, s razlogom nešto uraditi“ i upravo takva formulacija ove reči nalaže sudijama da budu krajnje obazrivi prilikom sankcionisanja ovakvog prekršaja bez obzira da li se on učini unutar ili, izvan kaznenog prostora, bez obzira da li se on učini u fazi odbrane ili, pak fazi napada!
Isto tako izuzetno je važno za sudiju da zna da motorika tela je nešto na šta igrači ne mogu tokom igre da utiču. Kod motorike imamo situaciju podsvesnog kroz svesno. Povezanost pokreta delova tela u određenom položaju je stanje koje se nikako ne može okarakterisati kao namera. Zakon prirode ovde stupa na snagu. Kad ovo kažem mislim na položaj ruku igrača u skoku, položaj ruku prilikom pada na zemlju, položaj ruku prilikom ulaska igrača celim svojim telom u zonu šuta ili u trenutku kada je u pitanju duel igra igrača i položaj ruku u takvoj duel igri. Takvih položaja tokom utakmice je veoma puno, nemere je veoma malo. Sudiji ostaje da tu nameru prepozna.
Parafrazirajući odredbu iz Pravila 12 koje reguliše sankcionisanje igranja rukom dilema pred kojom sudija može da se nađe jeste sledeća: „Da li je lopta udarila ruku, ili je ruka udarila loptu“. Između te dve krajnosti krije se namera i procena sudije da tu nameru prepozna.
Sad ovo povezes sa sutem Kojasevica i loptom koja pogadja Jovicica i dodjes do toga da: Jovicic ulazi celim telom u sut, ruka je u prirodnom polozaju, ne pokazuje nikakvu nameru da igra rukom, (lopta ga pogadja u ruku, i to desnu a u sut ulazi prvo levom stranom tela,) NE POSTOJI OSNOV DA SE SUDI PENAL!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 14.04.2019
15:48

O razdaljini (od lopte) da i ne pisem koliko je bila velika.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 13.04.2019
21:08

Пенал над Родићем, рука играча Радничког после шута Боаћија, али сада није важно...Солидна игра, било је и лоших момената. Све у свему, очекивано...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 13.04.2019
23:24

Zadovoljan si sa 2 izmišljena penala pa mu opraštaš što nije izmislio još 2 i opraštaš mu što nije dosudio čist penal za Radnički kao i ona 2 izmišljena auta kada je Radnički mogao da da 2 gola.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 14.04.2019
15:37

Zamisli sta bi ti sve video kad bi odgledao barem jednu utakmicu partizana.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 14.04.2019
14:25

Drugi penal nije izmisljen.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Sunday, 14.04.2019
12:55

svi iz auta daju golove i mogli su da daju golove protiv nas hahahaha,inace penal nad rodicem je bio,i penal nad radnickim,2 za nas cista,sevaj

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 14.04.2019
07:53

''МОГАО да да два гола...'' Заиста, бескрајно сте смешни...

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 14.04.2019
01:28

Evo su izmisljeni auti, ofsajdi, potencijalni penali, crveni kartoni. :D

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 13.04.2019
20:54

Партизани, који непрестано пљују Раднички, овог пута били принуђени да навијају за њих. Како је то тужно...

avatar
Südkurve München
Saturday, 13.04.2019
20:51
avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 13.04.2019
20:42

Braci delijama kao i meni cestitam titulu,da smo zivi i zdravi pa da nam ova godina bude jos uspesnija nego prosla,AMIN!!!

avatar
Mirčeta
Saturday, 13.04.2019
20:41

koliko bodova prednosti i penala fore vam treba pa da počnete da igrate regularno!?

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 13.04.2019
22:37

Нема тих бодова и пенала који вама могу да помогну...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 13.04.2019
20:08

Nemoc nislija i moc sudija

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Saturday, 13.04.2019
20:48
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 14.04.2019
14:24

Ti si od njega smesniji Hahaha

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 13.04.2019
20:58

Имају на коме да покажу моћ. Видећеш у среду...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 13.04.2019
20:01

Zaboravio si da podvuces da je bio ofsajd kao dzambo-dzet. Prvi i treci gol zvezde neregularni i pesma: Zora rudi, dan se beli, volecemo sever celi, zora rudi i dan svice, izbacena zvezda bice,..

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 13.04.2019
20:41

ale ale ale oooo titulu da slavimooooo!!!

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Saturday, 13.04.2019
20:48

Neregularni tebi :)

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 13.04.2019
20:00

Sudija Prisli izmisli penale za zvezdu pa okrene leđa dok ih padavičari izvode jer ne može da gleda, strefiće ga srčka. Naravno na drugoj strani nedosuđen penal za Radnički koji bi ovu zvezdu razbio da su regularni uslovi, samo 2 dosuđena prekršaja za Radnički u 35 minuta, a već 7 kornera za Radnički. 2 puta izmisle aut za zvezdu kada Ranđelović sa strane beži zvezdinoj odbrane. Nije to ništa čudno kada je čak i niželigaš TSC bolji od zvezde, svi su bolji.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Saturday, 13.04.2019
20:49

Kme kme,kme kme,kmekmekme kme,tako zvuci tvoj komentar,cistiji od svakog penala sviranog vama u zadnjih 10 godina

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 13.04.2019
20:55

Сви, осим Партизанке...

avatar
Moemilo
Saturday, 13.04.2019
19:58

Realno, mnogo smo jaki...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 13.04.2019
23:47

K'o pile kad kaki.