Nemoguća misija za Kluž, ali vera je tu!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 26.08.2021.
12:00
Izvor: Sportske.net

Dobar dan, Kluž!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Meštani Kluža i navijači ovog kluba veruju u čudo u revanšu plej-ofa za Ligu Evrope protiv Crvene zvezde.

Kako je poznato, srpski predstavnik ima velikih 4:0 pred revanš na stadionu "Dr Konstantin Radulesku". Euforija nije velika u ovom gradu sa nešto više od 300.000 žitelja.

Lokalne novine "Monitorulcj.ro" najavili su predstojeći susret kojem su posvetili najviše pažnje u ne baš sadržajnom sportskom sektoru ovog lista, gde se podno teksta o predstojećoj utakmici nalazi izveštaj sa košarkaške utakmice U-Banka Transilvanije i Proletera iz Zrenjanina koji su Rumuni dobili sa 98:71.

Naslov teksta nije optimističan za domaći tim i stoji:"Pred Klužom je nemoguća misija protiv Crvene zvezde".

U tekstu se navodi da je Kluž bio "bure baruta posle utakmice", a mnogo pažnje izazvala je i pobuna svlačionice protiv trenera Marijusa Šumudike, ali u međuvremenu je sve rešeno i on će, kako stvari stoje, bez obzira na ishod dvomeča protiv Crvene zvezde, ostati trener Kluža. Analizirali su i crveno-bele, istakavši da su u prošloj sezoni "uništavali svakog ko im se našao na putu" u domaćem prvenstvu sa 114 golova u 38 utakmica, ali i 108 bodova.

Međutim, na naslovnici nema ni reči o susretu, što jasno govori da se ne lokalci ne uzdaju previše u večerašnji meč.

Sportske.net

Stanovnici Kluža koji su poznavaoci zbivanja u klubu nadaju se čudu, podsećaju na pobedu protiv Rome 2008. godine kada je Huan Kulio bio apsolutni junak sa dva gola u trijumfu od 2:1, dok su naredne sezone remizirali sa Čelsijem bez golova na otvaranju šampionata.

Kako nam je rekao jedan od navijača ovog kluba Razvan, svi moraju biti realni u priznanju da će Crvena zvezda verovatno da se vrati u Srbiju zadovoljna prolazom. Ipak, izvinio nam se unapred, uz osmeh, ukoliko bude 5:0 za Kluž.

Sve u svemu, sve govori da drame neće biti, ali lopta je okrugla, kako svi znamo i niko ne bi trebalo unapred da se raduje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke