Nenad Lalatović za "Sportske" pravi paralelu - "Večiti" zaslužuju Evropu, ali fudbal je nebo i zemlja, obožavaju nas

Autor: Nemanja Janošev
subota 21.08.2021.
10:30
Izvor: Sportske.net

Raspoloženje je na vrhuncu u Al Batinu posle prve prvenstvene pobede. Tu ne planiraju da se zaustave pod komandom Nenada Lalatovića.

@albatinclub/Twitter
@albatinclub/Twitter

Povezane vesti

Srpski trener Nenad Lalatović govorio je ekskluzivno za Sportske.net tik nakon prve pobede na klupi saudijskog Al Batina.

Njegovo prisustvo na utakmicama u domaćem fudbalu uvek je donosilo energiju, lucidnost, a konferencije za štampu najčešće su bile centar interesovanja javnosti. Međutim, po prvi put u svojoj trenerskoj karijeri, ovog leta odlučio je da se otisne u inostranstvo dobivši poziv saudijskog Al Batina, sa kojim je potpisao milionski ugovor.

Debi je prošao neslavno, ali njegova ekipa je u drugom kolu uspela da savlada Abhu sa 2:1 i to golom u dubokoj nadoknadi i tako, kako nam opisuje Lalatović, oduševi klupske funkcionere i novinare koji prate rad Al Batina.

"Velika pobeda samim tim što smo igrali bez šest prvotimaca. Pobedili smo sa 2:1, imali tri stopostotne šanse... Dugo je trajala utakmica zbog VAR-a, i zaista velika pobeda o čemu govori i to da je bukvalno čitavo rukovodstvo kluba ušlo u svlačionicu kako bi čestitalo igračima, meni, stručnom štabu... Posle toga smo predsednik kluba i ja održali sastanak od nekoliko minuta i bili nasmejani sve vreme. Slede nam premije od po 5000 dolara, ovde se to poštuje, dva dana posle utakmice će biti isplaćeno igračima.  Bio bi ogorman uspeh ukoliko uđemo među prvih osam, ja sam siguran da ćemo u tome uspeti, zato smo tu", započeo je razgovor za Sportske.net Nenad Lalatović.

Kako navodi, brzo se privikao na život na Bliskom istoku, čija kultura je potpuno drugačija od naše, kao i fudbal, pre svega.

"Drago mi je što su nas prihvatili kao da smo ovde nekoliko godina. Doživeli smo ovacije od publike, rekli su nam na konferenciji za štampu da nisu nikada doživeli da jedan stručni štab na ovakav način vodi utakmicu, pod tim mislim na strast".

@albatinclub/Twitter

Temperamentni stručnjak je potom napravio paralelu između tamošnjeg i ovdašnjeg fudbala, istakavši da je srpski šampionat monoton jer se unapred znaju dva pobednika, dok to u Saudijskoj Arabiji nije slučaj.

"Ima puno stranaca, svaki klub ima mnogo stranaca, sve su to kvalitetni igrači koji zarađuju milionske ugovore. Ono što sam iznenađen, jeste da igrači iz Saudijske Arabije imaju kvalitet. Moram priznati da je kvalitetniji fudbal u odnosu na Srbiju, samim tim što u Srbiji samo Crvena zvezda i Partizan imaju kvalitetne strance, a ovde svaki tim ima po sedam kvalitetnih stranaca. Ovde ne može da se desi da, kao Zvezda i Partizan, neko veže po 20 pobeda, svako svakog može da pobedi, što je dobro. Evo, Al Hilal gubi ovde, a prvak su. Nikoga ne zanima ko je prvak, suđenje je 50-50, napreduju iz dana u dan i siguran sam da će kroz nekoliko godina ova liga biti još kvalitetnija".

Uprkos tome što je udaljen gotovo 4000 km od domovine, Nenad Lalatović prati dešavanja u srpskom fudbalu. Vremenska razlika je svega jedan sat u korist Saudijske Arabije, pa mu to dozvoljava da bude u toku kada mu obaveze dopuste.

"Pratim, kako ne. Žao mi je Čuke i Vojvodine što su ispali iz Evrope. Žao mi je što Zvezda nije prošla Šerif, jer ovaj tim koji Crvena zvezda ima zaslužuje da igra Ligu šampiona, bio je to samo loš dan. Ipak, pokazali su protiv Kluža kakav kvalitet poseduju i sada ostaje još veći žal za Šerif, jer navijači Crvene zvezde su zaslužili da gledaju svoj tim u Ligi šampiona. Ipak, nije neuspeh ni grupna faza Lige Evrope. Čestitam i Dejanu Stankoviću, i svima u Zvezdi, posebno igračima. Ono što želim Zvezdi, želim i Partizanu i Aleksandru Stanojevuću kog jako cenim kao trenera. S obzirom na to kakve igrače ima, kakav stručni štab ima, apsolutno zaslužuje plasman u Evropu. Srpski fudbal treba da ima što više predstavnika u Evropi".

Za kraj, uputio je poruku niškom Radničkom u kojem se zadržao svega dve nedelje po odlasku iz Vojvodine s obzirom na to da je imao dogovor sa klubom da ukoliko stigne ponuda iz inostranstva – može da ode.

"Mom Radničkom želim da izbore plasman među prva četiri tima i da igraju grupnu fazu Lige Evrope", završio je vidno raspoloženi Lalatović posle pobede. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke