Neočekivani kraljevi strelaca Super lige, ko su najbolji napadači u Srbiji?

Autor: Ivan Cvetković
petak 30.09.2022.
08:23
Izvor: Sportske.net

Veoma zanimljiv pogled na listu, bez Zvezdinih fudbalera u TOP 5...

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nakon odigranih 12 kola u Super ligi Srbije, pogled na listu strelaca je veoma interesantan i nagoveštava prilično uzbudljivu borbu za trofej koji nosi naziv po legendarnom Slobodanu Santraču.

Listu predvode sjajni Nikola Štulić iz niškog Radničkog i Mohamed Badamosi iz Čukaričkog.

Štulić je ove sezone potpuno eksplodirao nakon perioda adaptacije posle dolaska iz Partizana. Postigao je devet golova za Nišlije na deset odigranih mečeva u Super ligi.

Badamosi ima isti učinak kao i Štulić, ali iz 11 mečeva. Iako formalno pozajmljen od Kotrajka, sva je prilika da će ga "brđani" otkupiti na kraju sezone, videćemo hoće li u istom ritmu nastaviti i u nastavku sezone.

Slede Rikardo Gomeš iz Partizana sa osam pogodaka na 10 nastupa, isto toliko ima i legenda Super lige Srbije Milan Bojović koji i u svojoj 35. godini nastavlja da teroriše protivničke golmane.

TOP 5 strelaca zaokružuje Partizanov Bibras Natho sa šest golova na devet utakmica.

Interesantno, aktuelni lider Crvena zvezda najboljeg strelca ima u ligu Milana Pavkova, napadač koji je napustio klub je pre odlaska uspeo da se pet puta upiše u listu strelaca na četiri utakmice.


Isto toliko postigao je i krilni napadač Vojvodine Veljko Simić, a čak petorica fudbalera postiglo je po četiri gola - Gigić, Majdevac, Bukari, Đakovac i Radulović.

Ove sezone veoma efikasna Super liga Srbije mogla bi da nam "podari" krajnje uzbudljivu trku za najboljeg strelca do samog finiša prvenstva.

U 13. kolu Super lige Srbije, Čukarički će dočekati Radnički iz Niša što će biti prilika da Badamosi poveća prednost u odnosu na konkurente. Ukoliko verujete da "brđani" mogu do barem tri gola na Banovom brdu, AdmiralBet vam nudi sjajnu kvotu 3.05.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoJ
Friday, 30.09.2022
11:22

Ovaj podatak nije tacan. Na zvanicnom sajtu Super lige srbije za sezonu 2022/23 imate tacne podatke a to je da su na deobi prvog mesta sa po 9 golova su Stulic iz Radnickog i Badamosi iz Cukarickog. Oba igraca su dali golove i u kvalifikacijama pa vam odatle verovatno podatak da je Badamosi dao 11golova ali onda ste trebali da zaracunate i golove drugih igraca u evro takmicenjima. Svakako Badamosi nije kralj strelaca super lige vec ih ima dvojica a drugi je Stulic koji je pritom i mladji