Nepravedna kazna za Kragujevčane - prazan "Čika Dača"!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 18.05.2022.
19:15
Izvor: Sportske.net

Fudbal se igra zbog gledalaca i ovakve kazne od strane Super lige nemaju mnogo smisla.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Poslednje kolo plej-auta Super lige Srbije igraće se pred praznim tribinama stadiona "Čika Dača" koji je bio veoma dobro ispunjen u poslednjih nekoliko kola domaćeg prvenstva. 

Razlog za to jesu incidenti na utakmici protiv Proletera (Radnički dobio meč sa 2:1).

"Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je zbog incidenta na utakmici sa novosadskim Proleterom odlučila da sankcioniše naš klub novčanom kaznom u iznosu od 350 000 dinara i jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama.

Iz tog razloga će predstojeća utakmica sa ekipom Metalca iz Gornjeg Milanovca, koja je zakazana za petak, 20. maj, od 17.30 časova na stadionu "Čika Dača", biti odigrana bez prisustva publike", saopštenje je Kragujevčana. 

Sreća po Radnički možda stoji i u činjenici da ova utakmica neće imati rezultatski značaj, ali bi veliki udarac po klub bio kada bi baraž meč za opstanak u ligi bio odigran pred praznim tribinama, što neće biti slučaj ovoga puta. 

Uglavnom, svaka kazna koja podrazumeva izostanak publike sa stadiona nema mnogo smisla, posebno u slučaju Kragujevčana koji su dobro punili svoj stadion ove sezone. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke