EP (kval) - Poraz omladinaca Srbije za početak, Danci za dva minuta do trijumfa!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 20.03.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Igrali su solidno puleni Radovana Krivokapića, ali...

FSS
FSS

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije (U19) poražena je u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Danske rezultatom 3:1.

Puleni Radovana Krivokapića neuspešno su započeli mini-turnir u Portugaliji na kojem se, pored domaćina, takmiči još i Grčka, dok je samo prvoplasiranom timu zagarantovano mesto na EP.

Danci su poveli u 20. minutu kada je Valdemar Biskov matirao Lijeskića, ali je početak drugog poluvremena pripao "Orlićima".

Srbija je u 49. minutu poravnala rezultat golom Đura Đulija Đekića, dok je Stanković umalo preokrenuo rezultat kada je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Do gola je mogao i Simić, međutim kazna je usledila u samom finišu meča kada je Danska sa dva gola u razmaku od dva minuta rešila pitanje pobednika.

Ponovo je mrežu Lijeskića, ovoga puta uz pomoć defanzivaca Srbije, pgoodio Biskov u 84, da bi u 86. Oskar Švartau postavio konačan rezultat.

Srbija će 23. marta od 21 sat igrati protiv Portugalije u meču koji će odrediti dalju sudbinu "Orlića", a tri dana nakon toga odmeriće snage sa Grčkom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke