Neverica u DAC-u, ali Partizan sad ima jednog navijača više!

Autor: Darko Mitrović
petak 30.07.2021.
17:36
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su bili na velikim iskušenjima, ali su ostvarili još ubedljiviju pobedu nego u Beogradu.

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Pobedama od 1:0 u Beogradu i 2:0 u Slovačkoj, Partizan  je uspeo da eliminiše slovačku DAC Dunajsku Stredu i izbori plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija gde će se sastati sa ruskim Sočijem.

I dok su Slovaci u Humskoj imali sreće što nisu primili četiri-pet golova, juče su mogli da naprave  velike probleme Partizanu, ali zahvaljujući sjajnom golmanu Popoviću mreža crno-belih ponovo je ostala netaknuta.

Posle meča, u ekipi DAC-a vlada neverica zbog ovakvog epiloga i prilika koje su propustili, a o tome je govorio i njihov najbolji igrač, mađarski reprezentativac Andraš Šefer.

''Veoma je teško poverovati da smo izgubili. Ne radi se čak ni o ispadanju, već o tome da nismo pobedili u jučerašnjem meču! Mislim da smo igrali jako dobro, zaslužili smo pobedu i prolaz dalje, ali nažalost, pokazalo se zašto je Partizan veliki tim. Imali su tri šanse, od kojih su postigli dva gola. S druge strane, imali smo možda šest prilika i penal, ali nismo mogli da postignemo gol. Naravno, ne zameram Baliću za neiskorišćen penal, jer bez njega ne bismo ni stigli ovde, a i juče je odigrao dobro. U takvoj utakmici, najmanje dve od šest šansi moraju biti pretvorene u golove. Ne preostaje nam ništa drugo nego da to prihvatimo. Ubrzo posle meča mogli smo biti tužni, ali od danas smo koncentrisani na ligu, jer i tu imamo šta da popravimo", rekao je Šefer.

Inače, on je saigrač Partizanovog krilnog napadača u reprezentaciji Mađarske, a posle meča je razgovarao sa njim i poručio da će sada navijati da crno-beli stignu što dalje u Ligi konferencija.

''I ja sam imao priliku da postignem gol, još uvek ne razumem kako se lopta posle mog udarca glavom odbila od stative. Nešto pre toga konačno sam udario loptu tako da golman nije imao priliku da odbrani, ali odbrambeni igrač ju je zakačio?! Nestvarno!

Nažalost, nakon naših grešaka postigli su dva gola, što mi je teško da prihvatim. Mislim da možemo samo da pohvalimo tim, ovaj put je pokazao svoje bolje lice. Posle meča razgovarao sam sa Filipom Holenderom, koji je takođe rekao da nismo zaslužili takav rezultat. Poželeli smo jedni drugima puno sreće. Kad smo već eliminisani, nadam se da će oni stići što je dalje moguće'', poručio je Šefer.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke