Neverovatno, Nišlije u poslednjim sekundama prokockale pobedu - Drama tek sledi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.07.2022.
21:06
Izvor: Sportske.net

Teže je nego što se očekivalo.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti


Posle 2:2 na Malti pre sedam dana, ekipa Tomislava Sivića je večeras pred svojim navijačima na niškom ''Čairu'' vodila protiv Gzire junajted rezultatom 2:1 do poslednjih sekundi regularnog toka meča, ali je Džeferson doneo produžetke Maltežanima - opet 2:2!

Dosta sadržajan početak večerašnjeg revanša. Arsić i Petrov su posle četiri minuta igre opasno pripretili gostima, ali su i oni uzvratili preko Muskata, kada je golman Dujmović odlično reagovao.

Radnički je poveo u 14. minutu, kada su domaći iznudili korner sa leve strane, a pred golom gostiju najbolje se snašao gruzijski štoper Tolordava - 1:0 za Nišlije.

I tek što u gosti krenuli sa centra, nije prošlo ni 40 sekundi, a ekipa Gzire je stigla do izjednačenja. Neuspela ofsajd zamka defanzivaca Radničkog, duga lopta bila je upućena ka Džefersonu koji je umakao svojim čuvarima i odličnim udarcem iskosa sa leve strane poslao loptu pod prečku Dujmovićevog gola - 1:1.

Radnički je imao inicijativu, ali nije lako dolazio do novih ozbiljnijih šansi. Pejović je u 43. minutu uputio snažan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je zamalo bio neprecizan, lopta je završila iznad prečke.

U nastavku je izgledalo da je ekipa Radničkog sve nervoznija kako vreme odmiče, ali su Sivićeve izmene unele novu energiju. Lazar Jovanović je u 75. minutu imao sjajnu priliku posle centaršuta Mićibućija sa desne strane, ali nije uspeo da savlada protivmičkog golmana.

Ipak, u 77. minutu Sava Petrov je posle centaršuta sa desne strane uspeo da se izbori za prostor u kaznenopm prostoru Gzire i preciznim udarcem sa desetak metara poslao loptu u donji desnji ugao gola gostiju za konačnih 2:1.

Minut kasnije utakmica je bila prekinuta zbog nestanka električne energije, ali je posle sedam-osam minuta meč nastavljen.

Delovalo je da do kraja neće biti većih uzbuđenja, ali bukvalno u poslednjim sekundama nadoknade vremena Radnički je prokockao pobedu!

Slična situacija kao kod prvog gola gostiju - duga lopta ka Džefersonu koji je pobegao Tolordavi i potom preciznim udarcem savladao Dujmovića - 2:2, igraće se produžeci u Nišu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke