Nezamenljivi Slobodan Urošević?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.04.2023.
21:30
Izvor: Sportske.net

Svi se menjaju u ekipi, samo kapiten čvrsto drži svoju poziciju.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizanov tim ovog proleća liči na brod koji tone, a narednih šest kola pokazaće da li će nekako uspeti da uplovi u mirnu luku, ili će od njega na kraju sezone ostati svojevrsna fudbalska olupina.

Crno-beli više ni protiv koga u ligi ne mogu da se smatraju apsolutnim favoritom, izgubili su autoritet, niko ih se više ne plaši, što je u prethodnih nekoliko dana dva puta demonstrirao Čukarički koji ekipi iz Humske nije prepustio ni bod u ta dva meča.

Menjali su se i treneri, Igor Duljaj je već treći po redu ove sezone, menjali su se i igrači na gotovo svim pozicijama, od golmana do špica, ali ne i kapiten, levi bek Slobodan Urošević.

On je prošle sezone, ali i u prvom delu ove sezone pokazivao veliku požrtvovanost u defanzivi, ali i odlične ofanzivne sposobnosti, pa je postigao i nekoliko lepih golova, ali ovog proleća se i on utopio u potpuno sivilo ekipe i bar kada gledamo sa strane, ne deluje neko koji bi svojim kapitenskim uticajem mogao da trgne svoj tim iz letargije.

On je u prolećnom delu sezone propustio samo dve utakmice, obe zbog kartona - prvenstvenu protiv Napretka u Kruševcu i evropsku protiv Šerifa u Kišinjevu. Zanimljivo, Partizan je obe te utakmice dobio sa po 1:0, a Uroševićevo mesto pored leve aut-linije je zauzimao Zlatan Šehović.

I, ako se za meč u Kruševcu ne može reći da je bio briljantan, i pored pobede, Partizan je mnogo bolji utisak ostavio na gpostovanju Šerifu, pogotovo posle isklljučenja Vujačića, kada je sa igračem manje na terenu uspeo da ostvari važnu pobedu. Zlatan Šehović je bio među najzapaženijim akterima te utakmice, dao je veliki doprinos tom trijumfu, ali ne samo da ta partija nije promenila njegov status, nego od tada više nije odigrao ni jedan jedini minut u ukupno 11 takmičarskih utakmica do danas. Istovremeno, Urošević u tih 11 utakmica nijednom nije zamenjen i odigrao je maksimalnih 990 minuta.

Partizan je u tih 11 mečeva ostvario tri pobede, dva remija i čak šest poraza.

Ono što je takođe upadljivo u poslednje vreme, osim Šehovića je na pomenutom gostovanju Šerifu u Moldaviji sjajan utisak ostavio i mladi defanzivac Mihajlo Ilić, ali je i on zatim pao u drugi plan i retko je dobijao priliku, iako su Partizanovi štoperi ovog proleća u očajnoj formi, čast izuzecima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke