Nezaustavljivi Radnički u Kruševcu, istorija sve bliža za Kragujevčane!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 28.04.2024.
19:53
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda gostiju!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fantastično prvo poluvreme Radničkog pred oko 3 hiljade ljudi u Kruševcu, gostujući navijači su napravili "domaći teren" u borbi za Evropu i pomogli su ekipi Feđe Dudića da stigne do nove pobede u šampionatu Srbije i da se oporavi od teškog poraza u Kupu. 

Večeras u Kruševcu, Napredak - Radnički 1:4 (0:3)!

Već u 12. minutu gosti su stigli do prednosti. Ristić je centrirao sa desne strane, pogodio je Zorića u trepavicu za 1:0. 

I onda 28. minut, Radnički je imao ogromnu prednost. 

Sali Vižđi je prvi stigao do lopte, zaustavljen je na samoj ivici kaznenog prostora, a sudija je dosudio slobodan udarac. 

Ipak, nakon VAR intervencije, pokazano je na belu tačku, a siguran izvođač je bio Ristić za ogromnih 0:2!

U 45. minutu je dosta toga bilo rešeno. 

Radnički je pošao u napad po desnoj strani, fantastična lopta za Bevisa, posle pokušaja da iznudi penal, lopta dolazi do Salija Vižđija koji sjajnim udarcem vara Savića za ogromnih 0:3.

Domaći su pripretili u nastavku, krenuli su odlučnije, a Bastajić je imao prvu šansu kada je dobro šutirao, ali preko gola. 

U 73. minutu Napredak smanjuje rezultat, zasluženo reklo bi se, bio je korner sa leve strane, Marinković je bio najviši u skoku i savladao je golmana Lekovića. 

Dudić je malo i odmorio svoje igrače koji su imali velike napore prethodne nedelje, pre svih Gluščevića, a šansu je na kraju dobio i Nemanja Tomić posle dužeg vremena. 

Na kraju, Ristić potvrđuje pobedu u nadoknadi vremena. Upravo je Tomić izveo slobodan udarac, pogodio je prečku, a na loptu natrčava Ristić i pogađa za 1:4.  

Uglavnom, Radnički ostaje na četvrtom mestu i uvećava prednost u odnosu na najbliže rivale, Evropa izgleda sve realnije!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke