Ni Borjan, ni Stojković, najbolji golman Superlige je na Banovom brdu!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 12.04.2021.
15:55
Izvor: Sportske.net, Beta

Golman fudbalskog kluba Čukarički Djordje Petrović rekao je danas da zasluge za to što je 17 puta sačuvao mrežu ove sezone u Super ligi Srbije ne idu samo njemu, već celom timu.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Petrović je sačuvao svoju mrežu na utakmici protiv TSC-a (0:0) i na taj način po 17. put ostao nesavladan što je najbolji učinak u sezoni. Iza Petrovića su čuvar mreže Crvene zvezde Milan Borjan (16 puta), Aleksandar Popović iz Partizana (12), Nenad Filipović iz TSC-a (12), Goran Vukliš iz Vojvodine (10)...

"Zaista lep podatak. Iskreno, do polusezone uopšte nisam obraćao pažnju na to, niti sam brojao koliko puta je mreža ostala mirna. Kako je sezona odmicala, sebi sam postavio cilj da to bude 20. Sada smo kao ekipa sačuvali mrežu 18 puta, računajući i utakmicu kad je Belić branio u Indjiji. Blizu smo te brojke od 20, a ko zna, možda ona bude i veća", rekao je Petrović za klupski sajt.

"Na kraju se te zasluge pripisuju meni, ali je to uspeh čitave ekipe. U više od polovine odigranih susreta nismo primili gol, a to samo govori o tome koliko dobro igramo defanzivno. Naravno, i u ostalim linijama tima je sve kako treba, zbog toga smo i trenutno na poziciji koja vodi u Evropu", dodao je on.

Voždovac će u naredna dva kola domaćeg šampionata gostovati Novom Pazaru i Voždovcu.

"Do kraja sezone uglavnom igramo protiv ekipa koje se bore za opstanak. Ispada da krojimo borbu za donji deo tabele, ali naši ciljevi se znaju. Na nama je da što pre overimo plasman u Evropu, da se do kraja borimo za treće mesto i da pokušamo da oborimo klupske rekorde", rekao je Petrović.

"Bilo bi zaista lepo da ova generacija bude najbolja u istoriji Čukaričkog u Super ligi po broju osvojenih bodova i postignutih golova, a nismo daleko od toga", dodao je on.

Golman Čukaričkog je rekao da očekuje težak meč u Novom Pazaru, dodao je da se tamo "niko nije naigrao fudbala".

"Ali, pre svega, gledamo sebe, cilj je pobeda, ne samo u tom, već u svakom narednom duelu do kraja sezone", rekao je Petrović.

Prethodnih meseci bilo je interesovanja za Petrovića, ali on je istakao da bi želeo da igra Evropu sa Čukaričkim.

"Prija interesovanje, malo sam i sazreo u medjuvremenu, ali informacije iz novina me ne dotiču, samo su motiv više da radim. Voleo bih da sa Čukaričkim izborimo Evropu i da odigram te mečeve, koji uvek udju u istoriju kluba", rekao je Petrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke