Ni Duljaj ne pomaže - Kolubara ''otkinula'' još dva boda očajnom Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.03.2023.
20:23
Izvor: Sportske.net

Novi kiks Partizana u Humskoj.

Marko Djokovic/Starsport
Marko Djokovic/Starsport

Povezane vesti

U sumornoj atmosferi u Humskoj, pred gotovo praznim tribinama, fudbaleri Partizana su još jednom razočarali svoje navijače i dodatno ugrozili i ostanak na drugom mstu na tabeli.

Crno-beli su večeras dočekali Kolubaru i na kraju remizirali rezultatom 1:1, pa sada imaju samo bod više od Čukaričkog.

Partizan je dobro počeo i izgledalo je da bi ovo mogao da bude nagoveštaj izlaska crno-belih iz igračke i rezultatske krize.

Menig je imao prvu priliku već u četvrtom minutu, kada je Stanivuković zaustavio njegov udarac pod prečku, a samo tri minuta kasnije Menig je sa leve strane ubacio loptu u kazneni prostor, ona je u ruku pogodila Radovanovića i ti je bio očigledan jedanaesterac za Partizan.

Sa bele tačke šutirao je Bibars Natho, kako on to ume, precizno po zemlji i Partizan je poveo sa 1:0.

Deset minuta kasnije crno-beli su izveli najlepšu akciju od početka meča, pokrenuo ju je Dijabate sa desne strane, nastavio Natho koji je lepo pronašao Meniga u kaznenom prostoru, ali Holanđanin šutira zamalo pored leve stative.

Međutim, osim tih situacija Partizan je vrlo retko pretio golu gostiju do kraja prbog poluvremena. Imao je Pavlović jednu izgledniju priliku, ali je iskosa sa leve strane šutirao u - aut.

U osmom minutu drugog poluvremena crno-beli su izveli odličnu kontru posle kornera za Kolubaru na drugoj strani. Danilo Pantić, koji je u poluvremenu zamenio Traorea, povukao je taj napad Partizana, na ulasku u kazneni prostor je uposlio Natha, ali Izraelac šutira pravo u golmana Stanivukovića i prilika je propala.

U 62. minutu gosti su pripretili posle kornera, ali je lopta završila zamalo preko gola.

Minut kasnije Pavlović je iskosa sa leve strane zatresao mrežu Stanivukovića, ali je prethodno bio u ofsajdu kada mu je lopta upućena, pa taj pogodak nije priznat.

Ali, i dalje Partizan nije bio dominantan na terenu, nije bilo nekog većeg pritiska oko kaznenog prostora Kolubare, pa je ovaj meč sve više podsećao na nedavni duel Partizana i kragujevačkog Radničkog takođe u Humskoj.

A da bi ta sličnost bila još izraženija, potrudio se rezervista gostujućeg tima Marko Mrkić u 71. minutu, samo dva minuta posle ulaska u igru umesto Simovića. Kočović je sa leve strane ubacio loptu u peterac Partizana, a tu je Mrkić umakao Vujačiću i savladao Popovića - 1:1.

Novi problem za Partizan pojavio se u 81. minutu kada se Andres Kolorado požalio na povredu zgloba, nije mogao da nastavi meč i uz prilično bolnu grimasu je napustio teren. Zamenio ga je Ljubomir Fejsa.

Ni ta izmena ništa bitnije nije promenila u igri Partizana. Kolubara je bez većih problema uspela da zadrži rezultat koji joj je doneo Mrkić i sa velikim bodom se vraća u Lazarevac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke