Ni Hvang ne pomaže - Novi šok za šampiona, velika pobeda Čukaričkog posle 101 minuta!

Autor: Darko Mitrović
subota 16.09.2023.
20:07
Izvor: Sportske.net

Drugi poraz Zvezde u Superligi, i to pred gostovanje šampionu Evrope.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog prikazali su odličnu predstavu na svom terenu večeras protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde koja je pretrpela već drugi poraz pod vođstvom Baraka Bahara, u samo sedam odigranih kola!

Čukarički je večeras slavio sa 2:1, iako je su za Zvezdu debitovala dvojica najskupljih pojačanja - vezista Hvang In-Bom za koga je plaćeno pet i napadač Šerif Ndiaj od četiri miliona evra.

Trener Crvene zvezde izveo je od prvog minuta malo izmenjen tim u odnosu na dosadašnji tok sezone. Pre svega, ukazao je šansu novom napadaču Šerifu Ndiaju, a na desnom boku je od prbog minuta zaigrao mladi Kosta Nedeljković koji je bio pravo otkrovenje tokom letošnjih priprema.

Imala je Zvezda inicijativu, ali je Čukarički stigao do vođstva. Novo napadal ''brđana'' Adetunđi je u 22. minutu pobegao Spajiću koji ga prekršajem zaustavlja ispred peterca i sudija Milanović pokazuje na belu tačku.

Penal je izveo kapiten Čukaričkog Marko Docić, prrecizno, po zemlji za vođstvi ''brđana'' od 1:0.

Pokušavala je Zvezda što pre da uzvrati, a u 32. minutu Šerif Ndiaj se propisno obrukao. Mirko Ivanić je povukao kontru, ušao u kazneni prostor, mogao i da šutira, ali je odlučio da prosledi loptu usamljenom Ndiaju koji se toliko spetljao da nije uspeo ni da šutira!

Do poluvremena, Nedeljković je imao dobru priliku posle prodora po desnoj strani, ali lopta je završila preko gola.

U poluvremenu je trener Zvezde Barak Bahar reagovao uvođenjem najskupljeg pojačanja Hvang In-Boma, zatim Bukarija i Krasoa, a u svlačionici su ostali Spajić, Nedeljković i Kangva.

I, tek što je počelo drugo poluvreme dosuđen je penal za Zvezdu. Lučić je sa leve strane poslao loptu na oko 7-8 metara od gola domaćih, Bukari se sudario sa Ndiajem, ali je sudija Milanović procenio da je tom prilikom Tošić s leđa faulirtao Ndiaja i na zaprepašćenje domaćih igrača i trenera pokazao na belu tačku.

Kraso je iz penala savladao golmana Samurovića za izjednačenje na 1:1, a odmah zatim je isključen trener Čukaričkog Igor Matić zbog protesta.

Ali, sve to nije uzdrmalo domaće koji su opet zaigrali bolje i u narednih nekoliko minuta stvorili prilike preko Miladinovića, pa Ivanovića, čiji je šut iskosa sa leve strane zaustavila stativa.

A onda, 75. minut i majstorija Adetunđija, koji je sa oko 18 metara ''skinuo paučinu'' u gornjem levom uglu Zvezdinog gola - 2:1!

Pokušao je odmah zatim trener Crvene zvezde i uvođenjem Kataija umesto Stamenića, ali Zvezda nije uspevala da stvori neke izglednije prilike.

Nadoknada vremena je u prvom poluvremenu trajala četiri, u drugom čak 11 minuta, ali ni to nije pomoglo Zvezdi da stigne bar do boda na Banovom brdu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke