Ni Severina neće biti stranac - Koje pozicije su i dalje ''kritične'' u Partizanu?

Autor: Darko Mitrović
utorak 11.07.2023.
23:44
Izvor: Sportske.net

Gde još ''škripi''?

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je i dalje u fazi rekonstrukcije tima za narednu sezonu, iako se pripreme u Sloveniji polako privode kraju.

Kako juče reče Igor Duljaj, Partizan je sa jednim timom došao u Sloveniju, sa drugim će se vratiti, a sa trećim će igrati u novoj sezoni.

Šefu struke Partizana nije se ispunila želja da se sva pojačanja angažuju do dolaska na glavni deo priprema, ali sada se pomirio sa novonastalom situacijom i u razgovoru sa novinarima u ponedeljak posle pobede nad Dravom (3:0) je naglasio da ne želi da traži alibije i veruje da će naporan rad doneti rezultate.

Crno-beli će u narednim danima biti jači i za novog krilnog napadača Ksandera Severinu koji po novim pravilima FSS-a neće zauzimati mesto stranca u ekipi, jer ima i holandski pasoš, uz pasoš Kurakaa, za čiju reprezentaciju odnedavno nastupa.

Njegovim dolaskom, Partizan će biti pojačan na krilnim pozicijama u napadu, gde trener Duljaj već ima na raspolaganju i Kvinsija Meniga, povratnika Nikolu Terzića, ali i mladog Trifunovića koji se sve ozbiljnije nameće na aktuelnim pripremama. Konkurencija bi trebalo da im bude i još jedan mladi igrač Janko Jevremović koji je povredio koleno u prvoj pripremnoj utakmici protiv Pesnice.

Za mesto centralnog napadača boriće se Nemanja Nikolić i oporavljeni Andrija Pavlović, uz mladog Aleksića koji će se takođe boriti za svoju minutažu.

Šta je još neophodno crno-belima, koje pozicije bi još trebalo pojačati?

Utisak je, pre svega ''škripi'' na poziciji štopera, gde Duljaj za sada forsira mladog Ilića i nešto iskusnijeg Markovića koji je ''projektovan'' za novog kapitena. Siniša Saničanin će im najverovatnije biti alternativa, ali neophodno je angažovati još jednog iskusnog igrača koji bi trebalo da nasledi Igora Vujačića, novog defanzivca Rubina iz Kazanja.

Tandem defanzivnih veznih bi trebalo da čine odlični Kanute i borbeni Kristijan Belić, tu je i povratnik Šćekić, ali za efikasniju igru u napadu Partizanu bi trebao još jedan kreativniji igrač u veznom redu.

Ni igrači na bekovskim pozicijama za sada ne impresioniraju, ali desni bek Filipović je prošle sezone imao dosta problema sa povredama, što ga je sprečavalo da pruži maksimum, dok novi levi bek Nikola Antić tek treba da pokaže zašto je doveden i da li zaista može da bude dostojan naslednik bivšeg kapitena Uroševića. Za to vreme, svoju šansu čeka Zlatan Šehović koji je i prošle sezone bio u drugom planu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke