Ni sudija nije pokvario crno-belo istorijsko veče! Partizan u osmini finala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.02.2022.
20:38
Izvor: Sportske.net

Čudne odluke sudije Kabakova iznervirale navijače Partizana i otežale posao crno-belima, ali uspeh nije izostao!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Istorijski uspeh Partizana! Klub iz Humske je prvi put posle 17 godina uspeo da izbori plasman  u osminu finala jednog evropskog takmičenja!

Crno-beli su večeras u Humskoj savladali Spartu iz Praga rezultatom 2:1, što im je bilo dovoljno za prolaz dalje s obzirom da su i prvi meč u Pragu dobili sa 1:0.

Uz ogromnu podršku sa tribina i vatromet koji je u uvodnim minutima bio upriličen oko stadiona, Partizan je od prvog minuta zaigrao ofanzivno protiv Sparte i vrlo brzo je uspeo da nađe put do mreže gostujućeg tima.

Konstantan pritisak vršili su crno-beli u prvih desetak minuta igre, prvu ozbiljniju priliku propustio je Rikardo Gomeš u šestom minutu kada je sa nekih 18 metara šutirao zamalo pored gola, ali samo minut kasnije je bio mnogo precizniji.

Sjajni Zdjelar, kao i u Pragu pre sedam dana upisuje asistenciju, pravovremeno je proigrao Rikarda kroz sredinu, a najbolji strelac Partizana je ušao u kazneni prostor i u situaciji jedan na jedan savladao golmana Holeca - 1:0.

Malo je nedostajalo da Partizan samo par minuta kasnije duplira prednost posle kiksa protivničkog igrača koji je u želji da vrati loptu golmanu umalo postigao autogol, Holec je u poslednjem trenutku intervenisao.

Potom je Partizanov pritisak splasnuo, gosti su sve češće imali loptu u svom posedu, ali u defanzivi je ekipa Aleksandra Stanojevića i dalje impesionirala čvrstinom.

Tribine u Humskoj su ponovo proključale u 24. minutu. Miloš Jojić je odlično izveo korner sa desne strane, pronašao je Rikarda koji udracem glavom sa oko 12 metara pogađa desni ugao gola golmana Holeca - 2:0.

Samo tri minuta kasnije, još jedna lopta završila je u mreži golmana Sparte, ali pogodak Uroševića nije priznat. Sve se dogodilo posle izvedenog slobodnog udarca, lopta je bila upućena ka Vujačiću koji je sa leve strane šalje u peterac za Uroševića koji je glavom zahvatio loptu i poslao u mrežu, ali je prethodno Vujačić bio u ofsajd poziciji.

U 32. minutu sjajna kontra Partizana preko Meniga koji je pokušao da u kaznenom prostoru asistira Markoviću, ali je u poslednjem trenutku jedan igrač Sparte uklizao i izbio loptu u korner.

Mirno je na terenu bilo i pred kraj prvog i u prvih desetak minuta drugog poluvremena, što je Partizanu i odgovaralo, a prva prertnja po gol crno-belih u nastavku meča viđena je u 57. minutu kada je Haraslin šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Popović bio na pravom mestu.

Dva minuta kasnije ponovo preti i Partizan. Nova kontra crno-belih, ovoga puta preko Lazara Markovića kome je Natho uputio dugu loptu, a kapiten Partuzana je na kraju šutirao iskosa sa desne strane, ali je Holec uspeo da izbije tu loptu u korner.

Odmah zatim Marković i Natho izlaze iz igre, a priliku su dobili Jović i Jevtović.

Delovalo je da će Partizan rutinski privesti ovaj meč kraju, ali veliki problem pojavio se u 65. minutu meča. Crno-beli su tada izveli još jedan brz napad, Rikardo je probio sa leve strane, mogao da uposli Meniga na desnoj, ali je nepotrebno komplikovao, izgubio loptu u kaznenom prostoru gostiju i - zaradio isključenje!

On je već imao žuti karton još od petog minuta meča, što je bila još jedna diskutabilna odluka sudije Kabakova, a drugi žuti karton mu je pokazan zbog navodnog simuliranja u šesnastercu Sparte posle izgubljene lopte.

Naravno, Sparta je u tome videla svoju novu šansu, preuzela je inicijativu, pokušavala da sa igračem više izvrši pritisak pred golom Partizana, ali su se crno-beli dobro branili.

Sve do 85. minuta kada je Hložek smanjio na 2:1 posle ''skraćenog kornera'' sa desne strane. Hancko je bio viši u skoku od Saničanina, okrznuo je loptu glavom i prosledio za Hložeka koji je umakao pažnji fudbalera Partizana i savladao Popovića.

Sve dileme je mogao da reši Nikola Terzić u 90. minutu posle još jedne kontre Partizana, ali je poput Rikarda u 65. minutu previše oklevao kada je trebalo uputiti udarac. Još jedna propuštena prilika za crno-bele, ali nije pokvarila slavlje ekipe Aleksandra Stanojevića pred večiti derbi.

Sam finiš meča obeležio je i incident na sredini terena, sudija je svojim odlukama uneo nervozu na terenu, podelio je još kartona, ali se rezultat do kraja nije menjao!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke