Ni vatromet nije pomogao Zvezdi, TSC-u veliki bod, Partizan vraća nadu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.09.2022.
21:59
Izvor: Sportske.net

Prvi kiks Crvene zvezde na svom terenu od početka nove superligaške sezone.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Od večeras trka za šampionsku titulu ponovo postaje zanimljiva, jer je Crvena zvezda na ''Rajku Mitiću'' osvojila samo bod protiv TSC-a u desetom kolu Super lige.

Meč je završen rezultatom 1:1, pa je sada Zvezdina prednost u odnosu na Partizan smanjena na pet bodova razlike.

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević večeras nije mogao da računa na povređene Mirka Ivanića i Milana Rodića, pa je na teren izveo izmenjenu postavu u odnosu na protekli 168. večiti derbi pre četiri dana.

Uz njih je i Gelora Kangu ostavio na klupi za rezerve, pa su priliku dobili Srnić, Gobeljić, Azarov, međutim tokom prvoog poluvremena ta postava nije previše ugrožavala protivnički gol.

Tek dve-tri odlične prilike imala je Zvezda tokom prvog poluvremena, najpre onu koju Kagva nije iskoristio u 19. minutu kada je pogodio stativu.

Kako se poluvreme bližilo kraju, postajao je i TSC sve opasniji, pa je tako Milan Borjan bio na velikim iskušenjima u 36. minutu kada je prbvo Đakovac snažno šutirao, Zvezdin kapiten je odbio loptu do Kuveljića koji je takođe pokušao, ali je Borjan još jdnom odlično intervenisao.

Na drugoj strani je Katai u 41. minutu opasno pripretio iskosa sa desne strane, kada je zamalo bio neprecizan, a već u narednom minutu TSC je uspeo da povede.

Azarov je na desnoj strani terena izgubio loptu Ratkov mu je oduzeo i uposlio Sašu Jovanovića koji je odličnim udarcem pod prečku iskosa sa leve strane savladao Borjana - 0:1.

Izgledalo je da će tu prednost gosti odneti i u drugo poluvreme, ali je Zvezda posle slobodnog udarca Kataija i odličnog centaršuta u kazneni prostor uspela da izjednači u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Nemanja Milunović je bio najviši u skoku posle tog centaršuta, lota je pogodila stativu, odbila se do golmana Ilića i završila u mreži - 1:1.

Golove možete da vidite OVDE.

U poluvremenu je trener Crvene zvezde izveo Azarova iz igre, na teren je poslao Gelora Kangu i Zvezda je pojačala pritisak pred protivničkim golom.

Tokom drugog poluvremena navijači Crvene zvezde su priredili i vatromet, bodrili su svoje ljubimce koji su pokušavali da što pre stignu do drugog gola, ali se TSC odlično branio.

Kanga je u 48. minutu imao i dobru priliku, ali je golman Ilić dobro intervenisao.

Imala je Zvezda još nekoliko dobrih prilika, Katai u 58. minutu, pa dva puta Bukari u 62. i 64. minutu, ali TSC je izdržao nalete domaćina i uspeo da osvoji veliki bod na ''Rajku Mitiću''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke