Nije ovo srpska Liga šampiona - Samo dvojica u osmini finala, jedan nije odigrao ni minut!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 03.11.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Mogli bi da uračunamo još jednog.

EPA-EFE/ESTELA SILVA
EPA-EFE/ESTELA SILVA

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije ima sjajne fudbalere. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija oduševili su svojim izadanjima u kvalifikacijama za Mundijal, kasnije i u Ligi nacija. "Orlovi" imaju velike ambicije na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali ove sezone naši reprezentativci ne igraju važnu ulogu u Ligi šampiona.

Srbija je imala osam igrača na startu Lige šampiona. To su bili: Dušan Tadič (Ajaks), Marko Grujić (Porto), Strahinja Pavlović (Salcburg), Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović (Sevilja), Mihailo Ristić (Benfika), Dušan Vlahović i Filip Kostić (Juventus).

Ovaj broj drastično je opao pred osminu finala elitnog takmičenja. Jedino su Marko Grujić i Mihailo Ristić ostali srpski predstavnici u Ligi šampiona.

A nisu se ni bivši fudbaleri Crvene zvezde naigrali do sada. Tačnije Ristić nije ni kročio na teren u pohodu Benfike ka prvom mestu u grupi H ispred Pari Sen Žermena i Juventusa. Srpski levi bek registrovan je za Ligu šampiona, ali ga trener Rodžer Šmit nema u planovima.

Grujić je do poslednje utakmice protiv Atletiko Madrida odigrao svega osam minuta, ali je protiv "jorgandžija" bio starter za Porto i na terenu ostao do kraja.

Učinak Srba mogli bi da "podebljamo" i mladim fudbalerom Liverpula Stefanom Bajčetićem koji još uvek nije definitivno prelomio da li će nastupati za našu selekciju ili izabrati rodnu Španiju. Menadžer "redsa" Jirgen Klop dao je Stefanu ukupno 25 minuta u grupnoj fazi Lige šampiona, a njegov tim izborio plasman u osminu finala.

Možda ćemo više uspeha imati u Ligi Evrope i Ligi konferencija gde naši klubovi Crvena zvezda i Partizan večeras traže prolaz u nokaut fazu. AdmiralBet nudi kvotu 5.25 na pobedu Zvezde protiv Monaka, dok se trijumf Partizana nad Slovackom plaća kvotom 1.70.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke