Nije samo Zvezda, i ''Čuka'' se pojačala za Evropu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.09.2023.
17:04
Izvor: Beta

Stiglo pojačanje iz Kopenhagena.

FK Cukaricki
FK Cukaricki

Povezane vesti

Fudbalski klub Čukarički saopštio je danas da je Južnoafrikanac Luter Vesli Sing novi igrač tog kluba.

Posle štopera Ognjena Vranješa i napadača Sandeja Adetunđija, Čukarički je pred debitantski nastup u grupnoj fazi Lige konferencije angažovao i krilnog napadača.

Ovaj 26-godišnji fudbaler je prethodne dve godine bio član danskog Kopenhagena, a sa novim klubom je potpisao ugovor na dve godine.

"Sing ima iskustvo igranja u Evropi i sa te strane neće mu biti potrebno mnogo vremena da se prilagodi. Doneće nam brzinu, ima i reprezentativno iskustvo na zavidnom nivou i sigurno će zaoštriti konkurenciju", rekao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević, prenosi klub.

"Svu trojicu novih igrača ćemo registrovati za nastup u Ligi konferencije", dodao je Matijšević.

Sportski direktor Čukaričkog je naveo i da do 15. septembra i isteka prelaznog roka u Srbiji ima još vremena i da će klub sa Banovog brda "sigurno reagovati, ako bude bilo potrebe ili se pojavi neki zanimljiv igrač".

Pored Kopenhagena, Sing je u Evropi igrao i za švedski GAIS, potom je bio u portugalskoj Bragi, a igrao je u još nekoliko timova u toj zemlji.

Sing je nastupao za selekcije Južnoafričke Republike do 20 i do 23 godine, a 13 puta nosio je i dres seniorske reprezentacije, postigao je i tri gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke