Nije više "Džazkoin arena", Pazarci ponovo na Gradskom stadionu

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 10.08.2023.
12:45
Izvor: Sportske.net

Ugovor sa sponzorom je istekao.

Povezane vesti

Fudbalski stadion u Novom Pazaru ponovo je "Gradski" jer je posle godinu i po dana istekao sponzorski ugovor ovdašnjeg superligaša i kompanije Džaizkoin (Caizcoin) po kojoj je to sportsko zdanje prethodnih meseci nosilo ime.

Sponzorski ugovor, tada najavljivan kao najveći u istoriji Novog Pazara, potpisan je u februaru 2022. godine i bio je na snazi do kraja prošlog prvenstva.

Džaizkoin je kompanija koja se bavi trgovinom kriptovaluta po principima islamskog bankarstva, a sponzor je fudbalskih klubova u Nemačkoj, Španiji i Turskoj.

Gradski stadion je dom fudbalera Novog Pazara od 1957. godine, a najznačajniju rekonstrukciju doživeo je 2012. godine kada su u poslu vrednom preko milion i po evra, izgrađene nova, natkrivena zapadna i severna tribina sa ukupnim kapacitetom za oko 9.000 gledalaca.

Dve godine kasnije postavljeni su reflektori.

Iako je nosio ime sponzora, u Gradski stadion prethodnih meseci ulagala je samo lokalna samouprava. Rekonstruisana je istočna tribina, zamenjene su stolice, a u toku su i radovi na zapadnoj i severnoj tribini. Sve to koštalo je oko 18 miliona dinara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke