Nikola Simić vratio "staroj gardi" Vošinih navijača sećanja na najlepšu sezonu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 02.11.2022.
11:25
Izvor: Sportske.net

Istorijski trenutak, ali koji se već jednom dogodio!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije zahvaljujući neverovatnom golmanu Nikoli Simiću.

On je u penal seriji zaustavio sva tri pokušaja fudbalera Grafičara, a kako su pogađali Uroš i Nemanja Nikolić i Dejan Zukić između njih, poslednje dve serije nisu se ni izvodile.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da Nikola Simić nije prvi kome je ovako nešto pošlo za rukom na golu Vojvodine. 

U čuvenoj šampionskoj sezoni 1988/89, poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva, 14. decembra, legendarni Čeda Maras je odbranio sva tri penala na gostovanju Slobodi iz Tuzle. 

Za Vošu su pogađali Joksimović, Mihajlović i Mijucić, a Maras je redom branio udarce Čogurića, Mihića i Mrkića, te se tako poslednje dve serije takođe nisu ni izvodile.

Inače, u tom periodu pravilo je bilo da nema nerešenih rezultata, zbog čega su se i u prvenstvenim utakmicama izvodili penali ako posle regularnih 90 minuta nije bilo pobednika.

Na toj utakmici za Vojvodinu su nastupali: Maras, Mijić, Gaćeša, Šapurić, Kartalija, Tanjga, Mihajlović, Jokanović, Joksimović (Punišić), Šestić, Vorkapić (Mijucić).

U toj sezoni Voša je kasnije osvojila svoju drugu i poslednju šampionsku titulu, pa je Nikola Simić svojom briljatnom rolom u utorak u Beograd navijače Voše vratio u najlepša sećanja. Naravno, onih koji se sećaju šampionske sezone 1988/89...

I za kraj, tu je još jedna zanimljivost, da je Voša jednom već slavila sa "nulom" u penal seriji, 30. oktobra 2013. godine protiv Novog Pazara. Na golu je tada bio Srđan Žakula, ali je on zaustavio jedan udarac sa 11 metara, dvojica igrača Pazara promašila su gol...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke