Nikolić: "Muči nas stara boljka"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 04.07.2014.
23:19
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić nije bio nezadovoljan nakon prvog poraza na pripremama ali je konstatovao da je i u duelu sa Petrolulom njegov tim pokazao da nije izlečio staru boljku - neefikasnost.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana u petak su doživeli prvi poraz u sklopu priprema za novu sezonu pošto su na Pohorju položili oružje pred rumunskim Petrolulom. Minimalan trijumf rumunskog sastava režirao je Adrijan Mutu a trener crno-belih pozitivno je ocenio ono što je tokom popodneva imao prilike da vidi.

"Jako dobra utakmica, imala je sve faze igre koje treba da ima. Odlično smo otvorili meč u prvih 15 minuta, stvorili nekoliko izglednih prilika a onda smo pokazali tehničku nesigurnost kada smo rivalu prepustili kontrolu nad igrom" počeo je svoje izlaganje Nikolić.

Vicešampion Srbije jedini gol na utakmici primio je posle dubinske lopte i loše reakcije odbrane.

"Gol smo dobili iz kiks situacije, iz dubinske lopte, što ne bi smelo da se događa ali je dobro što na ovakvim utakmicama možemo da vidimo ko je sklon tim individualnim greškama i da u budućnosti reagujemo" konstatovao je Nikolić.

Uprkos činjenici da je Nikolićev generalni utisak o današnjem izdanju njegovih izabranika bio zadovoljavajuć, trener Partizana apostrofirao je boljku koja crno-bele muči već izvesno vreme.

"U drugom poluvremenu usledio je ponovo visok ritam, i tu smo mi više išli ka protivničkom golu ali se javio onaj naš stari problem koji me odavno čini nezadovoljnim a to je (ne)efikasnost" ističe Nikolić i dodaje,

"Propustili smo mnogo prilika koje smo morali da pretvorimo u pogodak ali nikome ne mogu da zamerim na zalaganju. Konačnim rezultatom mogu da budem zadovoljan, naravno, nikada ne mogu da budem srećan kad se izgubi utakmica a za bolji utisak nedostaje taj jedan gol. Mislim da bi najrealniji ishod bio nerešen rezultat" kazao je trener Partizana.

Strateg crno-belih odmarao je danas Lukača, Vulićevića i Škuletića ali je najavio da će u završnoj fazi priprema ekipa nastupati u sastavu koji je projektovan za takmičarske mečeve.

"Protiv Rubina ćemo igrati sa timom koji predstavlja projekciju za takmičarske mečeve. Već smo napravili grupu od 14, 15 igrača koji se nalaze u najužoj konkurenciji za prvi tim tako da ćemo utakmicu sa Rubinom igrati sa najjačim sastavom" zaključio je Nikolić.

Kako smo već izvestili, Vladimir Volkov moraće nazad za Beograd kako bi bio podvrgnut detaljnim pregledima leđa zbog povrede zadobijene u duelu sa Malmeom.

Partizan naredni pripremni meč igra protiv Rubina a nakon toga slede još dve utakmice sa slovenačkim ekipama pre takmičarskog debija u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke