Nikolić o Đurđevićevom pozivu za reprezentaciju, meču u Novom Sadu...

Autor: Beta Beta
petak 10.03.2017.
14:23
Izvor: Beta

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da se nada da će u predstojećoj superligaškoj utakmici protiv Mladosti iz Lučana njegova ekipa pokazati da je u usponu forme.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

"Nalazimo se u seriji od 21 utakmice bez poraza i u njoj su bila dva 'večita' derbija. Prethodna utakmica protiv Metalca je bila jako dobra i ako je to bio nagoveštaj, dobre forme, to je jako dobro za nas. Potvrdu svega toga treba da dobijemo u Lučanima u nedelju. Iskreno se nadam tome", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Partizan će u nedelju od 13.00 gostovati u Lučanima protiv Mladosti u 26. kolu Super lige Srbije. Ekipa iz Lučana je u prolećnom delu šampionata na četiri utakmice ostvarila samo jednu pobedu, a na poslednje dve utakmice pretrpela je poraze.

"Očekuje nas vrlo neugodna utakmica protiv Mladosti, ulazimo u završnicu regularnog dela sezone. Oni su ekipa koja ima konitinuitet u poslednjih 15, 20 godina, kako upravljački, tako i igrački. Imaju verovatno najiskusnijeg trenera u našoj ligi - Neška Milovanovića, koji do tančina poznaje ligu, što svedoče rezultati njegove ekipe, koja je jako visoko plasirana. Imaju odličan spoj mladosti i iskustva i biće neugodan rival
", rekao je Nikolić.

On je dodao da će njegova ekipa morati da se adaptira na uslove terena u Lučanima, koji će biti prepreka za ostvarenje dobrog rezultata.

"Videli ste u prethodnoj utakmici koliko je teren bitan za našu igru, koja je napadačaka. Nedostaje kvalitetan teren u Lučanima i to će biti prepreka nama, ali i njima za dobru igru. Mi ćemo morati da se adaptiramo kako bismo došli do dobrog rezultata u specifičnom terminu u nedelju
", rekao je on.

Upitan da li se nadao da će ovo kolo njegova ekipa dočekati s manjim zaostatakom za Crvenom zvezdom, koja je u sredu igrala protiv Vojvodine i na poluvremenu gubila sa 2:0, Nikolić je rekao da uopšte nije razmišljao o tome.

"Bio sam ovde na stadionu i nisam razmišljao o tome. Nisam na poseban način pratio tok te utakmice. Mi moramo da budemo fokusirani samo na sebe, da treniramo jako i da napredujemo kao tim i pojedinci. Svoje šanse moramo da čekamo na sportskom terenu. Tu bih poruku poslao i navijačima Partizana, da sav svoj fokus i energiju usmere na nas, a ne na stvari na koje ne možemo da utičemo", rekao je on.

Upitan o pozivu Uroša Đurđevića u "A" reprezentaciju Srbije, Nikolić je rekao da ga raduje što Partizan posle "mnogo vremena" ponovo ima igrača u nacionalnoj selekciji.

"Nikada nisam komentarisao odluke nekog selektora, oni imaju apsolutno pravo da zovu koga hoće. Sadašnji selektor (Slavoljub Muslin) je iskusan trener i čovek. On zna zašto je zvao Đurđevića, koji je zaslužio poziv i drago mi je zbog toga. Sada ima još veću obavezu da izvrši korekcije u svojoj igri. Ima mesta za napredak, iako što sada pruža je jako dobro i kvalitetno. On je relativno mlad igrač i ako misli da je ovo maksimum što može, onda može da bude loše po njega, ali i po nas. Znam da je on željan da novih znanja i da može da napredu u još mnogim detaljima", rekao je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar K
Friday, 10.03.2017
18:44

Kad vratite 7 titula sto vam je tole dao onda mozete pricati o postenju

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 10.03.2017
16:41

* cistog O faulovima na sredini terena, ispred i oko kaznenog, autima, kornerima i tako dalje i tako blize- neki drugi put:-D

avatar
Anderton
Friday, 10.03.2017
16:00

Lučani su već postigli najveći uspeh u istoriji, i imam utisak da ih ovo prvenstvo više ne zanima.

avatar
Friday, 10.03.2017
17:55

Jeste, sad mogu i da ispadnu? Pogledaj tabelu da vidiš koliko su blizu do plej auta, a onda uzmi u obzir podelu boda pa tek onda piši da ih ne zanima prvenstvo.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 10.03.2017
21:03
avatar
Dado35
Friday, 10.03.2017
15:53

Mare samo hrabro kao do sada....sami protiv svih...al za sve ove kradje naplatice sada u aprilu kad zatvorimo rupu!💪💪💪i sada bi da nije bilo........

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 10.03.2017
15:25

Rekao si da je (uopste) neces gledati:-D Istupite iz lige, cak i sada je bolje da to uradite nego da nastavite da igrate do kraja!

avatar
indija durot
Friday, 10.03.2017
15:52

Nismo ni mi istupali iz lige za vreme sedmogodisnje okupacije fudbala od strane tolenceta..Ni vosa posle onog finala kupa nije istupila iz lige.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 10.03.2017
18:55

Mislis na ono finale kupa, koje je po svim fudbalskim pravilima trebalo da se registruje 3:0 za Partizan, zbog kasnjenja igraca Vojvodine na pocetak utakmice?

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 10.03.2017
16:36

Zato je istupila iz Kupa:-D Nije istupila jer nije ni morala, a smesan penal za vas pre tri sezone i crveni (drugi zuti) za Nastica, nesviran jedan cist, a mozda i dva penala za njih kad je Babic srusen u kaznenom (o drugom je Raka Djurovic vise pricao), ona dva gola Parkera pa onaj cist penal koji im nije bio sviran jesenas pa svakako i onaj vas gol iz vistog ofsajda za 3:3 pre dve sezone u NS, e, to su vec ozbiljni razlozi da se zapitas...

avatar
Anderton
Friday, 10.03.2017
16:01

Vučela da istupi iz lige? Ti si postao vrlo duhovit. :)