Nikolić: "Teret je kada se borite za egzistenciju, a ne kada igrate fudbalski derbi"

Autor: Milovan Longinov
sreda 26.04.2023.
20:48
Izvor: Sportske.net

Bivši trener Partizana otvoren.

Beta/Maxim Shipenkov/Pool via AP
Beta/Maxim Shipenkov/Pool via AP

Povezane vesti

Bivši trener Partizana Marko Nikolić analizirao je na TV Arena sport 170. "večiti" derbi. 

Partizan i Crvena zvezda odigrali su bez golova, a Nikolić smatra da večeras nije bilo mnogo tempa ni kvaliteta i nije se složio sa time da igrači nose veliki teret i pritisak, a bave se fudbalom.

"Stalno se pričaju te priče, uvek nekakav teret. Ali, mislim da je teret mnogo veći onima koji se bore za svoju egzistenciju, nego onima što se bave fudbalom i igraju derbi. To treba da bude najveće uživanje u ovoj zemlji, uz igranje za reprezentaciju, a ne pritisak i teret", rekao je Nikolić i nastavio:

"Tužan derbi, iznenađujuće loš kvalitet terena, sadržaj taktički nedovoljno bogat. Partizan je imao zrelije šanse, na kraju su mogli da budu kažnjeni. Dobro je rekao i Urošević posle meča, Partizan ne može da bude zadovoljan ovim ishodom jer im sada postaje sve teže i teže. Sam derbi je bez publike i bez golova i bez tempa i ritma... Milojević je dobro analizirao rivala, ali smo očekivali više od derbija", rekao je Nikolić. 

On se plaši da će Partizanu do kraja plej-ofa biti još teže.

"Partizan je sada u problemu, jer treba da se bavi i matematikom. Potrebne su mu pobede, a oni čak ne mogu ni da postignu gol. U plej-ofu morate da pobeđujete, a postaje sve teže. Sutra igraju TSC i Čukarički, posle Partizan ide u Bačku Topolu i biće mu sve teže", istakao je Nikolić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke