Nine otvorio dušu: "Sit sam ovakvog fudbala"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.07.2014.
20:59
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Nekadašnji reprezentativac Srbije i doskorašnji prvotimac Crvene zvezde Miloš Ninković otkrio je da se za godinu dana na "Marakani" nagledao svega i da ozbiljno razmišlja o tome da se penzioniše usled razočarenja koje je doživeo povratkom u srpski fudbal

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Samo nekoliko nedelja prošlo je od trenutka kada je Miloš Ninković oprostio dugovanja koje je Crvena zvezda imala prema njemu i uzeo "ispisnicu" iz kluba sa kojim je krajem maja osvojio šampionsku titulu sa crveno-belima.

Bez previše razmišljanja o novom angažmanu nekadašnji reprezentativac rešio je da zatvori poglavlje svoje karijere koje se ticalo Crvene zvezde razočaran onim što je za godinu dana u klubu morao da gleda.

"I kad sam dolazio znao sam da neće biti bajno, nadao sam se da se može bar deo ispoštovati, da se svim igračima isplaćuje redovno bar neki deo, to me malo razočaralo, što se nije ispoštovalo. To će trajati dok se ne bude znalo šta je i koliko ko uzimao. To važi i za druge klubove. Valjda nekom odgovara da se ne zna" počeo je priču Ninković.

Koliko je popularni Nine teško podnosio sve što mu se dešavalo u prethodnih godinu dana možda najbolje govori sledeća konstatacija.

"Došlo je do zasićenja od ovakvog fudbala, nije to ono što sam ja trenirao pre deset godina, to će sad svako potvrditi. Nagledao sam se svačega za godinu dana, ali toga ima i u svetu" objasnio je Ninković koji i dalje vaga šta mu je činiti.

"Odmaram mesec dana, baš mi se osladilo. Mnogo sam razmišljao ovih dana, imam svoje uslove pod kojima bih otišao u neki klub, te uslove može samo da zadovolje neki Emirati, Kina, opet maltretirati porodicu, vucarati se..." ističe Ninković.

Iskusni vezista ne odbacuje mogućnost da se posle kraćeg odmora prerano penzioniše i okači kopačke o klin.

"Vrlo moguće, ako posle šest meseci ne bude ničeg konkretnog. Nemam još 30 godina, ali nekako nije ovo fudbal koji se nekad igrao, u Zvezdi bih ostao ceo život, ali u srpskom fudbalu ne mogu da ostanem. Da nismo izbačeni iz Evrope, ostao bih, pokušao da napravimo rezultat" dodao je Ninković.

Govoreći o svemu što je u prethodnoj sezoni proživeo noseći crveno-beli dres Ninković je stigao i do onih igrača Zvezde i Partizana koji se i dalje bore sa vetrenjačama i koji zaslužuju svaku pohvalu zbog toga.

"Možda oni imaju i dalje volju da daju sve od sebe, ali ja sam vrlo čudan, gde god smo išli na gostovanje pitao sam kakav je teren. Verovatno njima to ne smeta. Miki je dugo ovde kao Sale Ilić, svaka im čast. Voleo bih da sam takav, ali nisam" zaključio je Ninković.

Nine je za kraj poručio da postoji mogućnost da u narednom periodu zamoli Nenada Lalatovića da se priključi treninzima Crvene zvezde ali bez mogućnosti da ponovo zaigra za prvi tim.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke