Nišlije i Pazarci besni na FSS, kome pripada 4.000.000 evra?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 28.12.2020.
20:04
Izvor: Beta

Superligaši nezadovoljni, hoće li savez promeniti odluku?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da raspodela četiri miliona evra klubovima Super lige i Prve lige od strane Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a koji potiču iz Fonda solidarnosti Evropske fudbalske unije (UEFA), nije bila u skladu sa realnim potrebama klubova.

"Na osnovu pisanja medija i uvida u spisak klubova koji su dobili novčana sredstva od FSS i UEFA, a kao klub sa izuzetno brojnom armijom mladih fudbalera, pitamo se koji su kriterijumi bili presudni u raspodeli sredstava klubovima", saopštili su Novopazarci.

Čelnici pazarskog superligaša navode da su klub sa dugom tradicijom, koji je u poslednjoj deceniji uložio ogromna sredstva u sportsku, a posebno u fudbalsku infrastrukturu.

"To je dalo rezultate, pa je škola fudbala našeg superligaša jedna od najmasovnijih u Srbiji. Raspodela sredstava kakvu je napravio FSS vodi nas u još veće finansijske probleme, a poznato je da se većina klubova nalazi u teškoj finansijskoj situaciji"
, ocenili su u Novom Pazaru.

Oni su pozvali FSS da preispita odluku o dodeli sredstava, da utvrdi i transparentno prikaže kriterijime za njihovu raspodelu.

"Na ovaj način dovodimo u pitanje regularnost prvenstva. Nadamo se da će FSS promeniti odluku i da će na osnovu jasnih kriterijuma raspodeliti sredstva klubovima"
, piše u saopštenju novopazarskog superligaša.

baner

Saopštenje je objavio i još jedan klub iz Superlige, u pitanju je Radnički iz Niša koji je takođe apelovao da se finansijska sredstva preraspodele drugačije.

"Uvidom u spisak klubova koji su dobili novčana sredstva, nismo mogli da zaključimo kojim se to kriterijumima rukovodio FSS kad je dodeljivao ova novčana sredstva.

Može se zaključiti da je opredeljujuće prilikom donošenja odluke kod članova IO FSS, bilo članstvo u ovom organu.

Nesporna je činjenica da su najznačajnija sredstva upravo dobili klubovi iz kojih potiču ili koji podržavaju aktuelni članovi Izvršnog odbora.

U prilog ovakvoj pretpostavci ide činjenica da se Radnički, čije je sedište u Nišu, drugom gradu po veličini u Srbiji, sa Omladinskom školom od preko 780 članova po čemu je treća u državi, do sada nije dobila nikakvu pomoć, iako je FSS dobro poznato da ovoliki broj naših članova radi i živi u gotovo nemogućim uslovima.

Radnički nije dobio u raspodeli prethodnih godina veštački teren, niti ima pomoćni teren na kome može adekvatno da se radi, niti ima travnati teren na kome može da odigra svoje utakmice.

Jedna od najbrojnijih omladinskih škola u Srbiji nema ni svlačionice u kojima njeni polaznici mogu da se presvuku, istuširaju o obave druge potrebe.

Imajući sve ovo u vidu, Radnički ne može da veruje da klubovi koji nemaju omladinske i kadetske selekcije i ne takmiče se u Super ligi dobijaju sredstva, a naš klub iako učesnik Omladinske i Kadetske lige Srbije, nema prioritet prilikom raspodele novčanih sredstava od FSS.

Ovim sredstvima poboljšali bismo i napravili minimalne uslove za rad kako bi deca iz škole mogla da se zadrže u Nišu, kao najvećem gradu na jugoistoku Srbije. Ovo predstavlja interes ne samo za Radnički, već uopšte za srpski fudbal.

Da li ovde postoji namera da se talentovana deca iz Niša i ovog dela zemlje na ovaj način usmeravaju da dolaze u Beograd kako bi obezbedili sebi dalji napredak?

Nadamo se da će ovaj naš apel uroditi plodom i da će organi FSS preispitati odluku o raspodeli novčanih sredstava namenjenih razvoju omladinskih škola i da će naš klub biti objektivno sagledan u skladu sa značajem, veličinom i potrebama omladinske škole"
, stoji u saopštenju koje je potpisao generalni direktor Radničkog Dejan Propadalo.

Čelsi bi uskoro mogao da smeni još jednog trenera!

Posted by Sportske.net on Понедељак, 28. децембар 2020.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Tuesday, 29.12.2020
11:25

Rekao sam vam da su skoro sve pare iz UEFA otišle u zvezdu odlukom kadrova zvezde u UEFA i FSS.

avatar
Dragan Mladenovic_fb
Monday, 28.12.2020
22:54

ne sećam se da su se pazarci bunili kad su ulazili u 1 ligu bez ikakvog povoda