Nišlije na korak od Evrope!

Autor: Darko Mitrović
petak 13.05.2022.
20:25
Izvor: Sportske.net

Veoma važna pobeda Radničkog u borbi za plasman na evropsku scenu, da li i presudna?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U prvoj utakmici pretposlednjeg, 36. kola Linglong Super lige, Radnički je u Nišu dočekao direktnog konkurenta u borbi za četvrto mesto koje vodi na evropsku scenu, ekipu TSC-a i savladao ga rezultatom 2:0.

Nišlije sada na četvrtoj poziciji imaju 51 bod, TSC je ostao na 48, a između njih je Voždovac sa 49 bodova i utakmicom manje.

Vodeći gol postignut je već u 18. minutu meča. Akcija Radničkog išla je po desnoj strani odakle je upućen centaršut u kazneni prostor, iskusni Filip Kasalica je zahvatio loptu glavom, i to tako da je uspeo da lobuje golmana Filipovića i pogodi ''malu mrežu'' u desnom uglu gola gostiju - 1:0.

Posle ranog vođstva, Radnički se odlučio uglavnom za čuvanje svog gola, a najbolju priliku za izjednačenje TSC je propustio u 88. minutu, kada je Mirčevski odlično izveo korner, a Čalušić sa ivice peterca šutirao glavom, međutim golman Dujmović je izvanredno reagovao i sačuvao mrežu.

I kada je ''mirisalo'' na izjednačenje, Radnički je samo minut kasnije poveo sa 2:0!

Posle još jednog kornera za goste, usledila je kontra Radničkog preko Lazara Jovanovića. Golman TSC-a Nenad Filipović je istrčao na četrdesetak metara od svog gola, zahvatio loptu glavom, ali nije uspeo da je izbije van terena, pa ona ipak dolazi do Jovanovića koji pogađa praznu mrežu i donosi sva tri boda Nišlijama!

U poslednjem kolu Radnički će gostovati Partizanu, a TSC dočekuje Vojvodinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke