Nišlije otvorile velelepni stadion u Plovdivu i nisu se dobro provele!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 09.07.2023.
19:49
Izvor: Sportske.net

Još puno je posla pred Nikolom Trajkovićem.

Radnicki Nis
Radnicki Nis

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog danas su imali čast da u Plovdivu otvore velelepni novi stadion Boteva, u prijateljskom meču sa domaćim timom.

Nišlije ipak neće po dobrom pamtiti gostovanje na ovom izuzetnom zdanju, pošto su do nogu potučene od bugarskog prvoligaša, koji ih je savladao sa 3:0.

Duel u Plovdivu trebalo je predstavlja krunu desetodnevnog rada na pripremama u Banskom, ali je doneo pravu glavobolju za novog trenera Nikolu Trajkovića, koji će očigledno imati još puno toga da uradi do početka nove sezone u Superligi Srbije, koja bi trebalo da počne 28. jula.

Botev, koji je prošlu sezonu u bugarskom šampionatu završio na desetom mestu, demolirao je Radnički u prvom poluvremenu.

Bugari su pretrčali Nišlije, pokazali da su bolja ekipa, a golman Dragan Rosić je tri puta vadio loptu iz mreže.

Dvostruki strelac bio je hrvatski napadač Martin Sekulić u 17. i 34. minutu iz penala, a treći gol je bio delo Francuza Rabeija u 41. minutu.

Niški tim je u prvom delu imao dve odlične šanse, ali je Pejović pogodio prečku, a domaći su posle pokušaja Petrova uspeli da izbace loptu sa gol-linije.

U drugom poluvremenu su treneri "promešali karte", Radnički je sa Škrbićem i Kumijem dobio brzinu i snagu u napadu, pokušavao je da dođe makar do počasnog pogotka, Stevanović je bio blizu, ali lopta nije htela u mrežu.

Ekipa iz Niša je meč završila sa desetoricom, pošto je Maka Gaku zbog grubog starta dobio crveni karton u 87. minutu.

Radnički je ovaj susret počeo u sledećem sastavu: Rosić, Jamkam, Vojnović, Gaku, Frei, Pejović, Stajić, Pavlović, Petrov, Zec i Ivelja. U nastavku su šansu dobili Škrbić, Kumi, Cvetković, Jovanović, Stevanović i Marjanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke