Nišlije pred teškim ispitom, gostovanje Radniku!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 24.04.2021.
14:29
Izvor: Sportske.net, Beta

Radničkom sledi bitno gostovanje.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Aleksandar Stanković rekao je danas da njegovu ekipu čeka težak zadatak na gostovanju Radniku, ali je istakao da veruje u reakciju igrača i trijumf u Surdulici.

"Čeka nas izuzetno teška i bitna utakmica. Mi nismo u dobrom trenutku, već dugo Radnički ne zna za pobedu, a ona je sada imperativ", rekao je Stanković, prenosi klub.

Fudbaleri Radničkog sutra gostuju Radniku iz Surdulice, u utakmici 33. kola Super lige Srbije.

Niški tim je 11. na tabeli sa 39 bodova na svom kontu i ima samo bod više od zone ispadanja. S druge strane, Radnik je šesti sa 48 bodova.

"Radnik je baš težak protivnik. Pozicija na tabeli govori dovoljno o snazi Radnika, igraju odlično ove sezone, imaju najboljeg strelca lige Makarića i trenera Djordjevića, koji radi ozbiljan posao tamo i koji je pokazao da poseduje ogroman potencijal", rekao je Stanković.

Po njegovim rečima, Radnik igra brzo, "takmičarski je nastrojen" i "dobro namešten".

"Na nama je da iskoristimo i taj neki momenat u kojem će oni sigurno biti umorni posle dva meča u kratkom roku protiv Crvene zvezde, gde su pokazali mnogo, ali su se mnogo i potrošili. Mi smo se dobro pripremili, znamo šta treba da uradimo i verujem da ćemo dobiti ovaj meč", rekao je Stanković.

Trener Radničkog je naveo da se Filip Marković teško povredio na utakmici protiv Javora i da je završio sezonu i dodao da na meču u Surdulici neće moći da računa ni na Nenada Gavrića.

"Dušan Pantelić je rovit, ali će naš medicinski tim dati sve od sebe da ga osposobi za ovu utakmicu. Dobra stvar je što nam se vraćaju Nikola Stevanović i Aleksandar Kovačević, koji bi trebalo da nam donesu čvrstinu i stabilnost u odbrani i u veznom redu", rekao je Stanković i dodao da će zbog malog fonda igrača u protokolu protiv Radnika biti i dvojica omladinaca.

On je istakao i da očekuje od igrača koji "imaju svoje ime i prezime" da preuzmu odgovornost u finišu sezone i pokažu da i dalje vrede.

"Tu pre svega mislim na Djuričkovića, Pantelića, Kovačevića, Kasalicu, Askentijevića i Stevanovića", rekao je Stanković.

"Moramo da se stegnemo i da kako znamo i umemo osvojimo tri boda, posle kojih bi pritisak pao, atmosfera bi se podigla i to bi nam omogućilo da sezonu privedemo kraju na način na koji želimo", zaključio je Stanković.

Utakmica Radnik - Radnički Niš igra se sutra od 14.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke