Nišlije sa novim trenerom dočekuju Javor: "Ne smemo da kukamo, Radnički uvek ide na pobedu!"

Autor: Ivan Cvetković
subota 17.04.2021.
14:57
Izvor: Sportske.net, Beta

Fudbaleri Radničkog dočekuju sutra ekipu Javora, u sklopu 32. kola Super lige Srbije.

FK Radnicki Nis
FK Radnicki Nis

Povezane vesti

Novi trener fudbalera Radničkog iz Niša Aleksandar Stanković ponovio je danas da njegov tim u svakoj utakmici do kraja sezone mora da ide na pobedu i istakao da predstojeći meč protiv Javora Nišlije dočekuju sa dosta pozitivne energije.

"Rekao sam i na promociji u ponedeljak i ostajem pri tome - Radnički u svakoj utakmici do kraja mora da ide na pobedu. To što se dešava unutar ekipe u poslednje vreme sigurno nije sjajno, ali ne smemo da kukamo", rekao je Stanković, prenosi klub.

Fudbaleri Radničkog dočekuju sutra ekipu Javora, u sklopu 32. kola Super lige Srbije.

Tim sa Čaira je vezao četiri ligaška poraza, a nakon poslednjeg od Partizana preuzeo ga je novi šef stručnog štaba Aleksandar Stanković koji će debitovati upravo protiv Javora.

Stanković je naveo da Nikola Stevanović ima crveni karton i neće moći da pomogne timu, dok su Nikola Aksentijević i Nenad Gavrić roviti.

"Nisu trenirali u uvodnom delu nedelje, ali su sada bolje. Rade malo slabijim intenzitetom i činimo sve da ih osposobimo da mogu da igraju. Nema nas dosta, ali ovi koji su tu dobro su odradili zadatke u sedmici koja je iza nas", rekao je Stanković, koji je četvrti trener Radničkog ove sezone.

Novi trener Radničkog je naveo da je sa igračima razgovarao o njihovom trenutnom stanju, pravilima ponašanja i obavezama koje je stavio pred njih.

"Nisam čarobnjak da bih mogao nešto korenito da promenim u igri za šest dana i zato moram da se oslonim na ono što je radjeno ranije. Znam kvalitete mojih igrača i znam da oni mogu da pruže mnogo više od onoga što su pružali u poslednje vreme", rekao je Stanković.

"Posle svega, mogu da kažem da Javor dočekujemo sa dosta pozitivne energije i nadamo se najboljem mogućem ishodu, a to je naravno trijumf", dodao je on.

Javor je u prvom delu sezone savladao Radnički u Ivanjici sa 1:0, a trener Radničkog je naveo da je u pitanju dobra i čvrsta ekipa.

"Pre poraza od Zvezde u prošlom kolu, vezali su nekoliko dobrih partija, a pamti se njihova pobeda protiv Metalca u gostima. Oni imaju sistem. Trener Bondžulić dugo radi u klubu. Visoka su ekipa, fizički dominantna, imaju dvojicu robusnih napadača i očekuje nas velika i zahtevna borba sa njima", rekao je Stanković.

"Uradili smo dobru analizu, ali više treba da gledamo nas. Moramo biti fokusirani na naš kvalitet i pokušati da ga prenesemo na ovaj meč, kako bi došli do bodova koji su nam neophodni", zaključio je Stanković.

Radnički je 12. na tabeli domaćeg šampionata sa 38 bodova, samo dva boda više od zone ispadanja, dok je Javor na 13. poziciji sa jednim bodom manje od Nišlija.

Utakmica Radnički Niš - Javor igra se sutra od 19.00 na Čairu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke