Ništa od derbija u Humskoj, Partizan lako sa Vojvodinom koja se kasno probudila!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 02.10.2022.
20:53
Izvor: Sportske.net

Na kraju, ubedljiv trijumf domaće ekipe.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu u Beogradu rezultatom 4:1 u okviru 13. kola Super lige Srbije.

Iako se očekivalo da će ovo biti nešto neizvesniji derbi, mnogo toga je bilo rešeno praktično već u prvom poluvremenu susreta.

"Crno-beli" su od samog početka nametnuli ritam i ofanzivnom igrom naterali goste da se brane, u čemu su i uspevali i pored pokušaja Rikarda i Meniga, kada se istakao Carević.

Usledio je veliki kiks Traorea u 16. minutu koji je Bibras Natho iskoristio i lako zatresao mrežu za vođstvo Partizana.

Loše vesti za Vojvodinu ređale su se jedna za drugom, prvo je Jeličić skrivio penal koji je u gol pretvorio Natho u 23. minutu, da bi tri minuta kasnije defanzivac Voše zaradio i isključenje zbog neopreznog starta na sredini terena.

Partizan je do kraja prvog poluvremena postigao još dva gola, ali su oba u režiji Gomeša i Markovića poništena zbog ofsajda.

Nastavio je domaćin da dominira i u drugom poluvremenu, pa je tako stigao i do trećeg pogotka u 61. minutu kada je posle kornera Natha pogodio Aleksandar Filipović.

Rikardo je propustio dve dobre prilike, zatim i Baždar i Andrija Pavlović koji je upisao svoje prve minute u crno-belom dresu, a Vojvodina je uzvratila udarac u 83. minutu kada je Uroš Nikolić postigao prelep pogodak iz slobodnog udarca sa oko 20 metara.

Ipak, nadu gostiju da bi mogli do neizvesnije završnice ugasio je Samed Baždar samo minut kasnije kada je oduzeo loptu rivalu i sam rutinski završio akciju.

Partizan je nakon ove pobde zauzeo četvrtu poziciju sa 24 boda, pet manje od lidera Crvene zvezde, dok je Vojvodina sedma sa dva boda manje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke