Njegovo veličanstvo Ben, "Grobari" više nemaju argument

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 18.08.2021.
11:15
Izvor: Sportske.net

Afrikanac ispisao istoriju srpskog fudbala.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaler Crvene zvezde El Fardu Ben, golom protiv Kluža u utorak uveče, postao je prvi strelac srpskog fudbala među inostranim igračima, prestigavši nekadašnjeg špica Partizana Laminu Dijaru.

Zvezdinim trećim pogotkom na meču, reprezentativac Komorskih ostrva stigao je do 67. gola za crveno-beli i tako prestigao legendarnog Dijaru, sa kojim je do sinoć delio prvo mesto.

Ben je do sadašnjeg salda uspeo da stigne i sa manje odigranih utakmica u odnosu na Dijaru, a od Senegalca uspešniji je i po broju asistencija budući da ih ima čak 11 više.

Posle Bena i Dijare sledi Ričmond Boaći sa 60 golova, a zatim nastaje velika "rupa" do Uga Vijeire koji je postigao svega 28 golova (istina na daleko manje mečeva od prethodne trojice).

Ben je stigao u Zvezdu u januaru 2018. godine na preporuku tadašnjeg trenera Vladana Milojevića i samo pola godine kasnije bio najzaslužniji za prvi plasman crveno-belih u grupnu fazu Lige šampiona.

Na jesen 2019. godine otišao je u inostranstvo, ali se nakon propalog transfera vratio u Beograd i već na povratničkom debiju krajem septembra dao gol na Voždovcu.

U međuvremenu je postao i državljanin Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke