Superligaši kao nomadi - IMT u Loznici, OFK u Zaječaru, Tekstilac na stadionu Bačke...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.07.2024.
16:00
Izvor: Sportske.net

I to nije sve!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Još trinaest dana ostalo je do početka nove sezone u Superligi Srbije, a vodi se sve žešća polemika oko toga zašto se odjednom donosi pravilo o uvećanju broja ''bonus-igrača'' , Partizan se oštro suprostavio tome pozivajući se na odredbe Zakona o sportu, ali nisu to jedini problemi.

Nekoliko klubova učesnika Superlige igra na stadionima koji ne ispunjavaju kriterijume za nastup u elitnom domaćem takmičenju pa će novu sezonu morati da odigraju na alternativnim lokacijama.

Kako danas prenosi ''Informer'', IMT više neće moći da igra na voždovačkom ''Krovu'', jer nije postignut dogovor sa Voždovcem, već će svoje rivale dočekivati na novom stadionu u Loznici, udaljenom od Beograda oko 150 kilometara.

Dalje, OFK Beograd neće moći da igra na ''Karaburmi'' kojoj je neophodna velika rekonstrukcija, pa će naredne sezone ''romantičari'' kao domaćini igrati na novom stadionu u Zaječaru, udaljenom blizu 250 kilometara od Beograda.

Ni debitant u superligaškom društvu, Tekstilac iz Odžaka takođe neće moći da igra na svom terenu, pa je odlučeno da njegova alternativna baza bude u Bačkoj Palanci, odnosno stadion OFK Bačke.

Kako rekosmo, to nije sve, jer će zbog radova na njihovim stadionima u Kragujevcu i Kruševcu, Radnički 1923 i Napredak takođe početi sezonu kao domaćini na alternativnmim lokacijama. Tako će Kruševljani dočekati Partizan u prvom kolu Superlige na stadionu u Loznici, udaljenom nešto više od 250 kilometara od Kruševca, dok će kragujevački Radnički prvih nekoliko kola morati da igraju u Leskovcu (oko 190 kilometara od Kragujevca), dok se ne postave reflektori na ''Čika Dači''.

Još malo, pa pola lige neće moći da počne sezonu na svojim stadionima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke