Nova Partizanova briga - Rikardo Gomeš?!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.09.2021.
09:56
Izvor: Sportske.net

Saopštenje koje je zabrinulo navijače crno-belih.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Rikardo Gomeš igra u izvanrednoj golgeterskoj formi od početka ove sezone i njegov povratak se za Partizan, bar do sada, pokazao kao pun pogodak. On je već stigao do brojke od 11 postignutih golova ove sezone, na samo 12 utakmica - po šest u Superligi i kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Aktuelnu prvenstvenu pauzu Rikardo provodi u reprezentaciji Zelenortskih Ostrva, ali tamo je došlo do problema, zbog čega se tamošnji nacionalni savez oglasio zvaničnim saopštenjem.

Naime, Rikardo ih je obavestio da je povređen što bi potencijalno moglo da bude veliki problem i za Partizan, s obzirom da crno-bele uskoro očekuju veoma važni mečevi, pogotovo protiv Crvene zvezde u Humskoj i Anortozisa na Kipru.

Međutim, iz saopštenja se stiče utisak da je Rikardo imao i nesuglasica sa nekim iz nacionalnog tima, pa se postavlja pitanje da li je uopšte u pitanju povreda ili nešto drugo.

''Posle informacije koju je objavio 29-godišnji Rikardo Gomeš koji je igrao na 16 utakmica i postigao četiri gola za reprezentaciju Zelenortskih Ostrva, Fudbalski savez Zelenortskih Ostrva saopštava:

Pomenuti igrač je obavestio medicinski tim i stručni štab po dolasku u kamp u Duali, u Kamerunu, da je povređen nakon što je imao samo jedan kondicioni trening. 

Isti igrač je obavestio medicinsko i tehničko osoblje i da nije fizički u stanju da bude deo tima protiv Centralnoafričke Republike, čak ni kao rezerva'', navodi se u saopštenju, a posle još nekoliko tačaka, ponovo se pominje Rikardo Gomeš.  

''Pomenuti igrač je 4. septembra odlučio da napusti hotel u kojem je ekipa smeštena. Želimo da informišemo sve da su uslovi putovanja i smeštaja isti za sve članove delegacije reprezentacije i jedna od glavnih karakteristika državog tima su jedinstvo i spremnost na žrtvovanje svakog ko sa ponosom brani boje Zelenortskih ostrva.

Svih 26 fudbalera koji su trenutno u sastavu reprezentacije, kao i oni koji nisu trenutno tu, moraju da budu na usluzi nacionalnom timu i da poštuju odluke stručnog štaba, koje podrazumevaju da se bude starter, iskorišćena izmena ili neiskorišćena ili čak da se ni ne bude u protokolu. Jedinstvo tima je iznad svakog pojedinca. Želimo Rikardu Gomešu sve najbolje na privatnom i profesionalnom planu'', poručuju iz FS Zelenortskih Ostrva.

Podsetimo, Sejduba Suma je tokom nastupa za selekciju Gvineje pre nekoliko dana obnovio povredu mišića, a ovo sa Rikardom je novi potencijalni problem za crno-bele. Partizan će naredni meč odigrati u subotu u Kragujevcu protiv Radničkog 1923, u okviru osmog kola Superlige Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke