Nove Partizanove nade: ''Čast i privilegija je raditi sa Duljajem''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.03.2023.
12:42
Izvor: Sportske.net

Potencijal su pokazali, vreme je sad da se izbore za mesta standardnih prvotimaca.

2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Talentovani Samed Baždar u ofanzivi i Mihajlo Ilić na poziciji štopera ove sezone sve više dolaze do izražaja. Partizan ovog proleća ostvaruje zntno slabije rezultate od očekivanih, pa se postavlja pitanje mogu li ''neki novi klinci'' da unesu novu energiju i pomognu da se crno-beli vrate na pobednički kolosek.

Mihajlo Ilić će u junu napuniti 20 godina, a ove sezone je već pokazao veliku zrelost u prvom meču protiv Šerifa u Kišnjevu, kada je ušao na teren posle isključenja Igora Vujačića i obavio sjajan posao u tom meču koji je Partizan dobio sa 1:0.

''Odigrao sam korektno tu utakmicu, odbranili smo se, što je i bio moj cilj pri ulasku u igru. Tek kada sam ušao u avion, nakon meča sam shvatio šta sam uradio, jer to je san svakog dečaka iz Partizanove omladinske škole, da zaigra za prvi tim, a potom i u Evropi. Meni se san ispunio i zaista je neverovatan osećaj“, rekao je Ilić u najnovijem izdanju Partizanovog podkasta.

Samed Baždar je još mlađi, on je tek napunio 19 godina u januaru, ali sve češće dobija priliku u prvom timu. Ono što mu nedostaje jesu golovi, a u ovom trenutku najviše žali za velikom prilikom koju je propustio u revanš meču protiv Šerifa kada je Partizan poražen sa 3:1 i završio svoje učešće u Ligi konferencija.

''Celu noć nisam spavao zbog te jedne šanse koja je mogla da promeni tok cele utakmice. To se dešava, fudbal je takva igra, idemo dalje. Nadam se da će biti još šansi i da ću postići još golova. Gladan sam golova'', poručio je Baždar.

I jedan i drugi su sepozitivno izrazili o novom šefu struke crno-belih Igoru Duljaju i o odnosu koji je on sa njima odmah uspostavio.

''Šef je stvarno veliki profesionalac, jedan od retkih šefova koji sa nama, mladim igračima, dosta priča, komunicira i daje nam na značaju. Kako na terenu tako i van njega, daje nam očinske savete, o životu i o fudbalu. Čast i privilegija je raditi sa njim'', poručili su Baždar i Ilić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke