Novi bonus za Sadika, ovo se nije znalo! Koliko će Partizan ukupno zaraditi?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.12.2021.
16:32
Izvor: Sportske.net

Obelodanjeni novi detalji ugovora.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Kako vreme prolazi, pojavljuju se sve zanimljivije informacije vezane za zaradu koju Partizan očekuje od učinka, ali i budućeg transfera Umara Sadika.

Da najpre rezimiramo ono što je bilo poznato do sada. Partizan je prodajom Sadika Almeriji u startu zaradio pet miliona evra, ali su u ugovoru predviđeni dodatni bonusi.

Nigerijski napadač je do sada već ispunio prva dva bonusa, po broju postignutih golova /25/ i odigranih utakmica /50/, od čega je Partizanu pripalo još dva puta po 500.000 evra.

Poznato je takođe i da u slučaju Sadikovog transfera pre nego što se Almerija plasira u Primeru Partizan može da očekuje 40 posto od tog transfera, ili da zaradi tri miliona evra ako Almerija sa Sadikom u timu izbori plasman u elitu uz 10 posto od sledeće prodaje.

Najnovije informacije na tu temu izneo je generalni direktor Partizana Miloš Vazura u razgovoru sa novinarima. On je priznao da su manje šanse da Partizan dobije 40 posto od sledećeg Sadikovog transfera i da će se Španci najverovatnije odlučiti za ovu drugu opciju - tri miliona plus deset posto.

''Imaju Španci mogućnost da u januaru otkupe tih 30 odsto za 3.000.000 evra. Sigurno neće da dozvole da ako prodaju Sadika za 30.000.000, a da nama pripadne 40 odsto. Ali, zacrtali smo ukupnu sumu od 10 miliona evra i na kraju će Partizan toliko i da dobije'', istakao je Vazura.

Ono što se do sada nije znalo jeste informacija da postoji još jedan bonus vezan za broj Sadikovih utakmica u dresu Almerije.

''Imaćemo još 500.000 evra kad odigra 70 ili 75 utakmica'', otkrio je Vazura.

Da zaključimo, Partizan je do sada već zaradio šest miliona od Sadikovog transfera u Almeriju i do sada ostvarenih bonusa. Na vidiku su još tri miliona, deset posto od sledeće prodaje i još pola miliona ako stigne do brojke od 75 odigranih mečeva za lidera španske Segunde.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlada Mutavi
Tuesday, 28.12.2021
18:32

Kao prvo 10000000 eura je mala cifra u poređenju sa sumom koju bi Partizan imao kao ponudu posle još jedne, eventualno dve sezone sa Partizanom u nekom od evropskih takmičenja. Kao drugo, Partizan bi sa Sadikom bio daleko ubojitiji i efikasniji. Setimo se koliko je bitnih utakmica rešio preuzimajući čitav teret na svoja leđa. Partizan još dugi niz godina neće imati takvog igrača. A čega se sve Partizan odrekao u liku i imenu Umara Sadika, tek će se videti.