Novi detalji o aferi Kanga, ključni dokaz koji otkriva sve?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 02.05.2021.
14:40
Izvor: Sportske.net

Izvesni Bović i 2.000 dolara...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Afera oko Gejlora Kange se ne stišava, sada iz DR Konga stižu nove informacije.

Fudbaler Crvene zvezde je navodno pet godina stariji i zove se Kiaku Kiaku Kiangana, a u Kinšasi sada pokušavaju da dokažu to kako bi nastupili na Afričkom kupu nacija umesto Gabona za koji nastupa Kanga.

Nekadašnji predsednik kluba Audi Sport izjavio da je pre 12 godina imao kontakt sa uticajnim kolegom iz lokalnog kluba Motema Pembe, koji je te godine ispao u tamošnjoj Ligi šampiona od Mangasporta, kluba iz Gabona u kom je nastupao upravo Gelor Kanga.

Prema njegovim rečima, vezista Zvezde je otputovao u Gabon bez njegovog znanja i svi koraci koje je preduzeo da mu se povrate prava nad fudbalerom nikada nisu bili uspešni.

Tog 1. februara 2009. došao je na stadion sa svim dokazima koji inkriminišu Kangu kao fudbalera Mangasporta, a preko sekretara kluba svi ovi dokazi predati su izvesnom Boviću, bliskom timu, koji je primio mito u iznosu od 2.000 američkih dolara kako slučaj ne bi izišao na videlo i prihvatio eliminaciju svog kluba Motema Pembe ukupnim rezultatom od 3:1 u dve utakmice.

Afrička fudbalska federacija dala je Gabonu rok za odbranu do 4. maja kada se očekuje da epilog čitave drame bude poznat.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke