Novi fudbaler Čukaričkog: "Nisam želeo da se vraćam u Srbiju, osim na Banovo brdo"!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 10.02.2021.
17:10
Izvor: Sportske.net

Tanasijević se kaje i zbog ranog odlaska u inostranstvo.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Novi fudbaler Čukaričkog Strahinja Tanasijević rekao je da nije želeo da se vrati u Srbiju, osim u slučaju dogovora sa timom s Banovog brda i istakao da mu je želja da se igrački vrati i pomogne ekipi da ostvari ciljeve.

"Imao sam još šest meseci ugovora sa Kjevom, ali sam uz posredovanje Filipa Đorđevića, nekadašnjeg saigrača, prihvatio ponudu tima sa Banovog brda. Iskreno, nisam želeo da se vraćam u Srbiju, osim u slučaju dogovora sa Čukaričkim. Imao sam još jednu ponudu domaćeg kluba, bilo je još interesovanja, ali ništa konkretno", rekao je Tanasijević za klupski sajt.

"Znam kakav je moj novi klub, najstabilniji u Srbiji, ima dobre rezultate, forsira mlade igrače, sve to je presudilo da dodjem ovde", rekao je on.

Sada već bivši igrač Kjeva iz Verone igra na mestu štopera, a bio je i član mlađih reprezentativnih kategorija Srbije.

Superligaški debi imao je u ekipi Rada, u oktobru 2017. godine. Posle samo 11 odigranih mečeva za prvi tim "gradjevinara" skrenuo je pažnju tima iz Serije A, pa je usledio potpis ugovora sa Kjevom.

Novi štoper Čukaričkog nije se naigrao po odlasku iz Rada. Zabeležio je jedan nastup za Kjevo u Seriji A, igrao je u Primaveri, potom na pozajmicama u tada francuskom drugoligašu Parizu, i potom u Radu.

"Otišao sam sa 20 godina u inostranstvo. Kad sad vratim film, malo se kajem što sam tako rano krenuo preko granice. Trebalo je možda da sačekam još pola godine, godinu dana, da steknem još iskustva i samopouzdanja. Kad odeš malo stariji i iskusniji, drugačije i razmišljaš... Opet, s druge strane, veliko je ovo bilo iskustvo za mene", rekao je on.

Tanasijević je od ranije poznavao nekolicinu novih saigrača, a kao prevashodni cilj istakao je da želi da se igrački vrati i da se prilično uželeo utakmica.

"Momci su me sjajno prihvatili, ekipa je mlada, stariji se ponašaju kao da su naši vršnjaci, baš sam srećan ovde u klubu. Odgovaraju mi ambicije kluba koji napada Evropu, moje lične su da se izborim za svoje mesto, da se igrački vratim i da pomognem timu da ostvari ciljeve", rekao je on.

Nedavno je trener Čukaričkog Dušan Đorđević rekao da će Tanasijević biti veliko pojačanje.

"Šefa znam od ranije, igrao sam protiv tima koji je on sa klupe predvodio dok sam bio član Žarkova. Trener me je takodje odlično prihvatio, odgovaraju mi njegova staloženost i mirnoća", naveo je Tanasijević.

On je u Inđiji, u prvom kolu drugog dela šampionata, pobedu Čukaričkog ispratio sa klupe.

"Baš sam se iznenadio koliko je ekipa čvrsto izgledala na tom meču, posebno odredjeni igrači. Jedva čekam da i ja zaigram sa njima. Znam kakva je konkurencija, iako te momke ne gledam tako. Nemamo uopšte odnos da smo konkurenti, ali sam svestan njihovih kvaliteta", rekao je Tanasijević.

On je istakao da je spreman za maksimalne napore već za duel protiv Vojvodine, u kojem očekuje trijumf svog tima.

"U svakoj utakmici idemo na pobedu, pa će tako biti i protiv Vojvodine. Ako ponovimo pristup meču kao protiv Indjije, rezultat će doći sam po sebi", zaključio je Tanasijević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke