Novi kapiten 'Orlića': "Pobeda u Austriji za korak do EP"

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.11.2017.
14:58
Izvor: Beta

Novi kapiten mlade fudbalske reprezentacije Srbije Vukašin Jovanović rekao je danas da su svi u ekipi dobro raspoloženi pred naredne kvalifikacione duele i da bi pobeda nad Austrijom značila korak do plasmana na Evropsko prvenstvo.

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Srbija će u petak od 18.30 gostovati Austriji u svojoj četvrtoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Atmosfera u ekipi je odlična. Svi su dobro raspoloženi, željni fudbala, svesni značaja predstojećih mečeva, pogotovo prvog. Nalazimo se na prvom mestu odakle se lakše diše, a lepo je kada sami odlučujete o svojoj sudbini. Nemamo, dakle, imperativ pobede kao Austrija ili Rusija", rekao je Jovanović za sajt Saveza.

Mladi reprezentativci su se okupili u utorak u Staroj Pazovi, a dan kasnije su otputovali u Beč, gde će se sastati sa Austrijom.

Ekipa selektora Gorana Đorovića zabeležila je sve pobede u dosadašnjim utakmicama, a Vukašin Jovanović očekuje da maksimalan učinak zadrži u posle naredne dve.

"Budimo realni, bio bih zadovoljan i sa četiri boda, ali ova ekipa definitivno ima kvalitet da ostvari obe pobede. Možda budemo zadovoljni i sa jednim bodom, ko zna, sve zavisi od prvog meča. Ako pobedimo u Beču, jednom nogom smo u Italiji. Lično ne poznajem mnogo austrijskih igrača, ali stručni štab nas je odlično upoznao sa rivalom i bićemo spremni za sve izazove", kazao je Jovanović.

On je dodao je kapitenska traka "kruna njegove dosadašnje karijere" i da mu je "velika čast i obaveza predvoditi momke".

"Iskreno, jedva čekam utakmicu. U svakom slučaju, uz osvajanje Svetskog prvenstva, ovo je najveći uspeh za mene. A, što se tiče odsustva Grujića, Živkovića i Radonjića, potrudićemo se da se to ne oseti. Imamo i novih momaka u ekipi, ali mi stariji smo tu da im maksimalno pomognemo kako bi se brzo i lako uklopili. Zajedno idemo u nove pobede", naveo je fudbaler francuskog Bordoa.

Mlada reprezentacija Srbije će se četiri dana kasnije sastati sa Jermenijom, a u subotu će se direktno iz Beča preseliti u Jerevan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke