Novi "orao" Gluščević: "Iznenađen sam pozivom!"

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 19.05.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Velika čast i privilegija za mladog fudbalera.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pred fudbalskom reprezentacijom Srbije je učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj koje počinje za mnaje od mesec dana, a selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi juče je saopštio preliminirani spisak od 35 igrača koji konkurišu za mesto na najvećoj kontintentalnoj smotri.

Među 35 potencijalnih putnika u Nemačku, od kojih će na EURO 26, je i mladi ofaznivac Radničkog iz Kragujevca Matija Gluščević.

Radnički se po prvi put u u svojoj istoriji domogao mesta koje vodi u evropska takmičenja naredne sezone, a jedan od zaslužnih za veliki uspeh Kragujevčana je i momak rođen 2004. godine, koji je "eksplodirao" na "Čika Dači".

"Nisam ni igrao u prvih šest utakmica, a evo danas sam video da sam na širem spisku za Evropsko prvenstvo. Neverovatno", započeo je razgovor za "Arena sport" Gluščević.

Za njega je Stojkovićev poziv bio iznenađenje, istina ne preveliko.

"Srećan sam zbog poziva. Iznenađen! Malo, donekle, mada i ne toliko. Znam da me je selektor Stojković gledao nedavno, a pre nekoliko meseci je rekao i par pohvalih rečenica na moj račun. Negde sam u "malom mozgu" očekivao da ću se naći na ovom spisku. Zahvalan sam zaista selektoru Stojkoviću što mi je ukazao takvu čast, kao i ljudima iz FSS i svima koji su me podržavali u Radničkom 1923", rekao je Gluščević.

Nema tremu mladi fudbaler pred okupljanje "orlova", a nada se da će se nametnutni selektoru.

"Iskreno nemam tremu, malo sam čudan po tom pitanju. Drago mi je što ću trenirati sa takvim igračima, kao što su Mitrović, Tadić... Biće to prilika i da nešto novo naučim od njih. Iskreno, radujem se što ću deliti teren sa takvim asovima. Trudiću se zaista da se nametnem selektoru Stojkoviću. U svakom slučaju jedva čekam okupljanje", željan je da obuče dres sa državnim grbom talentovani fudbaler.

Za kraj se osvrnuo i na fenomenalnu sezonu Radničkog i plasman u Evropu.

"Napravili smo neverovatan uspeh. Istina, jesen je bila loša. U jednom trenutku smo bili i poslednji. Ipak, trener Feđa Dudić nam je rekao da će nam se ceo Kragujevac diviti na kraju sezone i čestitati. Tada smo bili mislim deseti na tabeli. Upravo se to i ostvarilo. Vezali smo sedam-osam pobeda ovog proleća, počeli da slavimo i u "velikim" utakmicama, i na kraju smo tu, na četvrtom mestu. Trudićemo se i u poslednjem kolu da savladamo Partizan i zadržimo ovu poziciju", završio je Gluščević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke