Novi Pazar opet nema trenera - Dudić otišao, a nije ni debitovao, razlog Rasim Ljajić!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 22.03.2023.
20:14
Izvor: Sportske.net

Sve je počelo sukobom navijača sa golmanom Filipom Kljajićem.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Prošlo je samo tri dana, a Feđa Dudić više nije trener Novog Pazara.

Dudić je na mestu šefa struke superligaša zamenio Aleksandra Stankovića nakon poraza Pazaraca od Kolubare na svom terenu, ali su dešavanja nakon ove utakmice donela mnogo bure u klub.

Navodno su posle meča sa Kolubarom navijači Novog Pazara napali golmana svog tima Filipa Kljajića, a zbog toga alfa i omega kluba Rasim Ljajić odlučio da podnese ostavku.

Kada je Dudić saznao šta se dešava u Novom Pazaru odlučio je da se povuče sa mesta šefa struke i pre debija.

Dudić je u izjavi za bosanske medije obrazložio razloge odlaska iz Pazara.

"Jutros sam krenuo za Novi Pazar zajedno sa svojim pomoćnicima pun volje, želje i entuzijazma da sa ekipom probamo ove godine izboriti Evropu ili biti u prilici bar za izlazak do poslednjeg kola, a onda iduće sezone praviti ekipu po svom ukusu i ići ka zacrtanim ciljevima. Međutim, po samom dolasku na stadion zatekao sam problem koji se desio taj dan, odnosno napad na kapitena Filipa Kljajića gde je on odlučio da mu je to poslednji dan boravka u Novom Pazaru", započeo je trener, pa nastavio.

"Razgovarao sam lično sa njim, ali nisam uspeo da promenim njegovu odluku što u potpunosti razumem, jer se njegova sigurnost i sigurnost njegove porodice dovela u pitanje. Nakon toga otišli smo na stadion, zatekao sam jednu tišinu u svlačionici i igrače koji su u strahu da sutra ne dođu i oni u istu situaciju koja se dogodila Filipu. Kroz razgovor sa njima uvideo sam da im je jako teško palo ovo što se dogodilo njihovom kolegi i bili su svi uz njega", kaže Dudić.

Posle priče o Kljajiću Dudić je progovorio i o odlasku Rasima Ljajića iz kluba.

"Nakon toga odlazak i prvog čoveka kluba gospodina Rasima Ljajića koji daje ostavku na čiji sam poziv odlučio da dođem u klub jer sam mislio da zajedničkim snagama možemo da napravimo iskorak i donesemo Pazaru i njegovim navijačima koji je sigurno fudbalski grad, dosta radosti u budućnosti. Sva atmosfera i ambijent oko klub koji je stvoren ne može nista dobro doneti niti se može raditi normalno u tim uslovima i sprovoditi plan", jasan je Dudić.

Za kraj je saopštio da su ovo razlozi zbog kojih je posle samo tri dana usledio rastanak sa novim, a sada već bivšim klubom.

"Zbog toga sam odlučio da odem i pre nego što sam, nažalost, došao. Žao mi je što do saradnje nije došlo i ovim putem bih se još jednom zahvalio na pozivu za rad u klubu Rasimu Ljajiću i Fikretu Međedoviću kao i navijačima Novog Pazara, a posebno onima koji su mi slali poruke podrške i dobrodošlice od nedelje kada je klub obznanio da ću preuzeti vođenje ekipe. Vidimo se nekom drugom prilikom" zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke