Novi Pazar pobegao s dna, Napretku izmiče plej-of!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 01.04.2022.
18:05
Izvor: Sportske.net

Dimić srušio "Čarapane".

Irfan Licina/Starsportphoto ©
Irfan Licina/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Novog Pazara ostvarili su veliku pobedu na domaćem terenu protiv Napretka 1:0 u prvom meču 29. kola Linglong Super lige i tako pobegli sa dna tabele.

Novi Pazar je u 18. minutu stigao do prednosti golom Stefana Dimića , koji je iskoritio očajnu rekaciju Kerkeza na dugu loptu saigrača i rutinski savladao golmana Napretka.

Fudbaler domaćin, za razliku od ranijih susreta, nije mnogo oklevao i lako je pogodio gol "Čarapana".

U 23. minutu Dimić je imao odličnu priliku da poveća na 2:0, ali je ovaj put je bio nešto neprecizniji u odnosu na pet minuta ranije.

Uzvratio je na drugoj strani Đorđe Jovanović, snalažljivim udarcem iz prve, ali je golman domaćih odlično reagovao i poslao loptu u korner.

Dimić je u 38. minutu solidno šutirao glavom, ali je njegov udarac prošao pored gola.

Prvo veliko uzbuđenje u nastavku meča bilo je u 57. minutu kada je Jovanović propustio lepu priliku da izjednači rezultat pošto nije iskoristio konfuziju u redovima odbrane domaćih.

Bio je to sporni momenat u kojem je Napredak tražio penal zbog starta Vujanca nad Jovanovićem, ali od najstože kazne nije bilo ništa.

Kapiten Napretka Saša Marjanović je u 67. minutu postigao gol za izjednačenje, ali je isti poništen zbog ofsajda.

Kako je meč odmicao, igra se rasplamsala na obe strane. U 73. minutu viđena su uzbuđenja na obe strane, ali promene rezultata nije bilo.

Tri minuta kasnije Melunović je atraktivno pokušao i mogao da postigne jedan od najboljih golova u Super ligi ove sezone, ali je lopta završila pored gola.

U nadoknadi vremena domaćin je imao nekoliko prilika da pobedu učini ubedljivijom, ali je mreža Nikole Vasiljevića ostala mirna, međutim tri važna boda stigla su u klub iz grada na Jošanici, čime su pobegli sa dna.

Sa druge strane, Napredak je nakon drugog uzasoptnog poraza ostao na osmom mestu, ali sa velikim šansama da posle ovog kola sklizne ka mestu koje vodi u plej-aut.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke