Novi Pazar: ''Pozivamo klubove da se udružimo i da zajedno branimo regularnost!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.09.2023.
16:37
Izvor: Beta

Pazarci zatražili i izuzeće sudije Živkovića.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Upravni odbor fudbalskog kluba Novi Pazar uputio je danas zahtev Komisiji za suđenje Fudbalskog saveza Srbije da za utakmice tog superligaša ne delegira sudiju Aleksandra Živkovića i pozvao je ostale klubove da se "udruže i da zajedno brane regularnost takmičenja".

"Pomenuti delilac (ne)pravde brutalno je oštetio Novi Pazar u Lučanima. Već u prvih deset minuta dodelio je dva žuta kartona našim igračima (čime je pokazao svoju nameru), od kojih je prvi Adetunđiju Rasaku Adešini neopravdan. Sudija Živković je pomenutom igraču već u 22. minutu pokazao drugi žuti karton, što je rezultiralo njegovim isključenjem", saopštili su Novopazarci.

Oni su naveli da je isti sudija dosudio i nepostojeći penal za domaćina, čime je "obavio svoj zadatak".

"Živković je produžio utakmicu za svega četiri minuta, iako je bilo 10 izmena, VAR, intervencija medicinskih timova oba tima i zadržavanja lopte čak i od strane dečaka zaduženih za njeno vraćanje kada je van terena. Tokom celog meča, sudija je primenjivao neujednačen kriterijum kod prekršaja, ne dosudivši očigledan faul nad našim igračem Mitrom Ergelašem, iako je pretrpeo ozbiljan udarac i posekotinu na gornjoj usni. Slično se dogodilo i u slučaju očiglednog prekršaja nad Urošem Lazićem", ocenili su Pazarci.

Mladost je u subotu uveče u Lučanima pobedila tim Novog Pazara sa 2:0, u osmom kolu Super lige Srbije.   

"Očigledno je da je Novi Pazar poslužio kao poravnanje i kompenzacija prema Mladosti zbog sudijskih grešaka u njihovoj utakmici protiv Voždovca. Ovakvi događaji čine da naš fudbal izgleda kao trgovinska buvlja pijaca. Ne čudi što naši klubovi na evropskoj sceni ne mogu osvojiti ni bod. Tamo nema raznih Živkovića spremnih da se javno brukaju i sramote kako bi obavili zadatak koji im je poveren", konstatovali su u pazarskom klubu.

"Važno je napomenuti da ovo nije prvi put da nas isti sudija ošteti. Slično se dogodilo svojevremeno protiv Inđije, gde je takođe isključio našeg igrača, dosudio nepostojeći penal u korist rivala i poništio nam gol", dodaje se u saopštenju.

U Novom Pazaru su priznali da su svesni da saopštenjem rizikuju novčanu kaznu, ali su istakli da "ne mogu da ćute dok ih brutalno potkradaju".

"Nas će kazniti, dok druge ne smeju ni da opomenu, iako čine drastičnije stvari od naših javnih oglašavanja. Ovo postaje liga gde je unapred poznato ko će biti prvak i ko će igrati u Evropi, možda čak i ko će ispasti. Za nas ostale, ostaje samo 'liga bez briga'. Pozivamo ostale klubove da se udružimo i da zajedno branimo regularnost fudbalskog takmičenja. Poslednji je trenutak da podignemo svoj glas protiv sudijskih nepravdi i anomalija u našem fudbalu", zaključili su čelnici fudbalskog kluba Novi Pazar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke