Novi Pazar rame uz rame sa Crvenom zvezdom, evrogol Andrije Radulovića nedovoljan za Mladost

Autor: Nemanja Janošev
petak 26.08.2022.
19:57
Izvor: Sportske.net

Izuzetna forma ekipe Vladimira Gaćinovića.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Novog Pazara pobedili su Mladost GAT u Novom Sadu sa 1:2 (0:2) u okviru 8. kola Super lige Srbije.

Mladost je želela da prekine crnu seriju rezultata, a Aleksandar Linta nadao se prvoj pobedi na klupi novog tima. Međutim, moraće svi da pričekaju još neko vreme za tako nešto... Ispred sebe su imali zahuktali Novi Pazar koji je dospeo do petog uzastopnog trijumfa.

Greške u prvom poluvremenu kada su bili poprilično loši koštali su ih boljeg rezultata pred svojim navijačima u Novom Sadu. Brza kontra po levom krilu omogućila je Majdevcu da rutinski okonča akciju u 14. minutu, a već u 21. greška na sredini terena u iznošenju lopte omogućila je Novopazarcima ekspresnu kontru koju je ponovo sjajno realizovao Majdevac "bocnuvši" loptu preko Milojevića.

Mladost se u prvom delu meča nije isticala dobrom igrom, da bi u nastavak ušli pogotkom i to kakvim. Remek delo Andrije Radulovića izmamilo je uzdahe polupraznog "Karađorđa", ali oni koji su prisustvovali, zaista su bili svedoci evrogola.

Domaći su imali inicijativu, ali nije bilo previše prostora za manevre kada je odbrana Novog Pazara u pitanju. Tek u 87. minutu kada je Marušić tukao glavom, Mladost je uputila drugi udarac u okvir gola rivala. Prvi put se brojalo s pogotkom Radulovića. Mogao je Novi Pazar u nadoknadi do trećeg gola, ali je odličan udarac Nikčevića završio na stativi.


Novi Pazar je ovim trijumfom dospeo na deobu prvog mesta domaćeg šampionata sa 15 bodova koliko ima i Crvena zvezda, s tim što srpski šampion ima i tri meča manje. Mladost je na 14. mestu sa četiri poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke