Novi predsednik FSS ''Srbin, domaćin, seljak!'' Iskoreniće nameštanja?

Autor: Darko Mitrović
petak 26.03.2021.
22:44
Izvor: Sputnjik

Predlog jasan, ali hoće li dobiti podršku?

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Nemanja Matić se posle neuspeha našeg nacionalnog tima u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo u više navrata oglašavao u javnosti, apelujući da što pre dođe do korenitih promena u našem fudbalu, kako bi se rešili brojni problemi.

On je više puta javno isticao da bi pravi čovek za novog predsednika FSS bio Nemanja Vidić, a to je ponovio i ovoga puta u intervjuu za ''Sputnjik'' i emisiju ''Miljanov korner''.

''Nemanja treba da okupi ljude koji su možda za te poslove i bolji od njega, ali on treba da bude ta figura koja vuče te konce i skuplja najbolje ljude oko sebe. U prvih šest meseci da očisti fudbal od nameštanja. Glupo je pričati o tome, ali očigledno je da toga ima u našem fudbalu.

Kada bi došao tako neko smem da potpišem da se više ne bi desila nijedna nameštena utakmica. Ako bi se to slučajno desilo, taj klub više ne bi igrao, bio bi izbačen u poslednji rang“, naglasio je Matić.

Ipak, ovoga puta imao je još jednu ''skicu'' za portret novog predsednika FSS, apelujući na još uvek aktuelno rukovodstvo da napravi pravi izbor.

''Pozivam ih da se opamete, da vrate fudbal narodu i da izaberu predsednika, ali ne samo predsednika, ne može jedan čovek sve da promeni... Da predsednik Saveza bude Srbin, domaćin, nekada volim da kažem seljak jer sam i ja seljak, da izabere najbolje što Srbija ima, a verujte mi da imamo puno fudbalskih radnika koji znaju posao. Ti ljudi su se povukli'', poručio je Matić.

On smatra da bi Nemanja Vidić, u slučaju da bude izabran za predsednika Saveza, trebalo da ima i odgovarajući podršku države, kako bi sproveo svoje zamisli.

''Ne može jedan Nemanja Vidić da dođe i da kazni klub koji je namestio utakmicu, a sutra da ga jure kriminalci. Mora da ima podršku i da zna da može slobodno da sprovede sve što je zamislio. Ako hoće država, do sada, iz našeg iskustva vidim da neće, ali krajnje je vreme'', objašnjava Matić.

Tokom razgovora Matić je potvrdio i reči Slavoljuba Muslina o razlozima njegovog odlaska sa mesta selektora posle plasmana na Mundijal u Rusiji i otkrio da je posle toga atmosfera u ekipi bila mučna, o čemu je nedavno govorio i Luka Milivojević.

Ono što se Matiću ne dopada jeste i to što Milivojević ponovo nije pozvan u nacionalni tim.

''Da kao kapiten Kristal Palasa ne bude na spisku? Meni to nije jasno. Ali opet to je do selektora, nije to samo do Piksija, nije Luka i ranije bio na spisku... Pa mi nemamo sto igrača u Premijer ligi, pa sada da se bira... Prelako smo se odrekli Luke, morao je da bude 3-4-5 godina. Vidite kako je u drugim reprezentacijama, igraju najbolji. Pogledajte Zlatana, ima 40 godina“, zaključio je Matić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Saturday, 27.03.2021
15:34

Brate Nemanja, svaka čast! Najviše zbog onog da ako kazni neki klub, da ga jure kriminalci! Tu i leži problem. Setite se Bate Bulatovića koji nije hteo da registruje utakmicu OFK Beograd - Zeta.

avatar
Avangardista
Saturday, 27.03.2021
00:17

Pa onda to nikako ne bi smjeo da bude neko ko ima bilo kakve veze s miljenicom svih rezima od '45 naovamo. Znaci 'najbolji defanzivac EPL' ni pod RAZNO. Ali, kako je ovo napredno-provezdasko-antipartizanovska' zemlja tek ce da budu crni dani za Partizan; kako je predsednik/premijer/patrijarh (ironija) i obecao...