Novi razgovor Aleksandra Pavlovića sa delegacijom FSS, hoće li izabrati Srbiju?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 05.03.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

"Razgovor bio obostrano konstruktivan i direktan", tvrdi direktor reprezentacije Stevan Stojanović.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije koju je predvodio direktor reprezentacije Stevan Stojanović bila je prethodnog vikenda u Minhenu.

Povod je bio sastanak sa roditeljima igrača minhenskog Bajerna Aleksandra Pavlovića. 

Razgovor na kojem je prisustvovao talentovani fudbler imao je jednu centralnu i najvažniju temu - potencijalni nastup za seniorsku reprezentaciju Srbije momka koji je član mlade selekcije Nemačke.

"Vrlo je važno da se naglasi da smo u kontaktu sa Pavlovićem odnosno njegovim roditeljima nekoliko meseci. Intenzivno smo razgovarali i kada su obaveze obe strane to dozvolile dogovoreno je da se vidimo u Minhenu. 

Pre svega bih želeo i Aleksandru i njegovim roditeljima da zahvalim na razumevanju i izdvojenom vremenu. Razgovor je bio obostrano konstruktivan i direktan. Iskreno verujem da su prepoznali najbolju nameru selektora Dragana Stojkovića i odgovornih ljudi za funkcionisanje A tima da Aleksandar na adekvatan način bude priključen najboljoj selekciji Srbije. I nema sumnje da ga mi vidimo u A timu i plan je bio da bude pozvan u martu", kazao je Stojanović, koji je potom otkrio zbog čega se to nije dogodilo.

"Kako nam je rečeno ,Aleksandar ne želi da donese odluku još, odnosno ne do završetka EURO u Nemačkoj. Imamo apsolutno razumevanja i shvatanje takvog pristupa. Nastavićemo da ga pratimo, bićemo u kontaktu i videćemo šta će biti epilog. Aleksandru želimo mnogo uspeha u nastavku sezone uz nadu da će od jeseni nositi dres Srbije", rekao je Stevan Stojanović, prenosi sajt FSS.

Prve utakmice reprezentacije Srbije ove godine su na programu ovog meseca, a tim povodom je selektor Dragan Stojković saopštio prošireni spisak igrača na kojem ima nekoliko iznenađenja

Prijateljski meč protiv Rusije je u Moskvi 21. marta. Duel sa Kiprom je četiri dana kasnije u Larnaki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke