Novi Statut FSS: Bez političara, ima još promena!

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.10.2021.
16:34
Izvor: Sportske.net

Neke mere su bile javne, neke ne...

FSS
FSS

Povezane vesti

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) jednoglasno je utvrdio predlog novog Statuta FSS, na sednici Izvršnog odbora održanoj u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

U prostorijama Sportskog centra FSS održana je sednica Izvršnog odbora kojoj su, između ostalih, prisustvovali i počasni predsednik Tomislav Karadžić, selektor reprezentativnog tima Dragan Stojković i direktor reprezentacije Stevan Stojanović.

Na sednici je doneto nekoliko odluka, od kojih je na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije izdvojeno nekoliko:

Jednoglasno je utvrđen predlog Statuta Fudbalskog saveza Srbije o čijem usvajanju će odlučivati delegati Skupštine Fudbalsko saveza Srbije koja će biti održana 29. novembra. Formirana je nova Medicinska komisija FSS: predsednik prof. dr Nebojša Tasić, potpredsednik dr Dejan Aleksandrić, članovi prof. dr Svetozar Putnik, doc. dr Boško Milev i ass. dr Aleksandar Davidović.

Ono što nije istaknuto, a javnosti je otkrio "Sport klub", jesu promene u vidu toga da više nema Arbitražnog suda i od sada će ga menjati Veće za rešavanje sporova FSS (na nacionalnom nivou).

Tačke „e“ i „ž“ definišu da su konkretne funkcije u organu političke stranke (članstvo u glavnom odboru, predsedništvu i izvršnom organu) nespojive sa angažovanjem u telima FSS. Istovremeno, u sistemu srpske kuće fudbala ne mogu da budu uključeni ni vršioci javne funkcije u skladu sa propisima Republike Srbije. U članstvo organa i tela FSS, takođe, ne mogu ni vlasnici i zaposleni u sportskoj kladionici, lica koja se bave uslugama posredovanja za igrače i klubove, aktivne fudbalske sudije i treneri, niti osobe angažovane na tim poslovima u poslednjih godinu dana, piše "Sport klub".

Budući predsednik, s obzirom na to da još nije odabran, neće moći da bude član Skupštine niti će imati svog zamenika...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke