Novi Statut podelio Fudbalski savez Srbije, Tončev negoduje

Autor: Nemanja Janošev
petak 16.07.2021.
09:41
Izvor: Sportske.net

Šta će na kraju biti odlučeno?

FSS
FSS

Povezane vesti

Odbor za hitna pitanja, na sednici u četvrtak, usvojio je Nacrt budućeg Statuta Fudbalskog saveza Srbije, javlja "Sport klub".

U narednih mesec dana uslediće javna rasprava i nakon toga biće donesen konačan predlog pred delegatima Skupštine koji će doneti konačan sud.

Predmet velike rasprave novog Statuta bila je tačka koja podrazumeva razdvajanje politike i sporta u Fudbalskom savezu Srbije, odnosno, da iz Kuće fudbala moraju biti izostavljeni svi oni koji imaju bilo kakve veze sa političkim partijama u poslednje tri godine.

To se naročito nije dopalo Novici Tončevu, koji ionako krši zakonik budući da je član Odbora za Hitna pitanja FSS, a ujedno i predsednik istočnog fudbalskog regiona, što nije dozvoljeno. Takođe, politički je aktivan kao ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije.

On smatra da je "novim predlogom omogućen direktan obračun sa pojedinim ljudima iz FSS, uoči predstojećih izbornih radnji", piše "Sport klub".

I tako... Nova odluka će morati da sačeka "amin" u narednom periodu i biće predmet javne rasprave kako bi bila usvojena, ukoliko uopšte do toga dođe.

Podsećamo, slično je bilo i sa smanjenjem broja klubova u Super ligi Srbije koji je počevši od sezone 2023/24 trebalo da broji 12 timova. To neće biti slučaj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke